Política

La participació és del 39,27% a les sis de la tarda

La xifra és lleugerament inferior a la dels comicis del 2007, que va ser del 39,79 %

A Barcelona ciutat la participació arriba al 38,2% i és l'única capital de demarcació on puja respecte a les eleccions anteriors

La participació en les eleccions municipals d'aquest diumenge fins a les 18 hores de la tarda en el conjunt del territori català és del 39,2 per cent, segons ha informat la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, en la seva tercera compareixença d'avui. Una xifra molt similar però cinc dècimes inferior a la dels comicis del 2007, que va ser del 39,79 per cent.

Pel que fa a ciutats, Barcelona registra una participació del 38,2 per cent, 1,8 punts superior a la de les anteriors eleccions. En canvi, a la resta de capitals de demarcació el percentatge de votants a baixat en aquesta franja horària i és d'un 37,5 per cent a Tarragona, el que significa una davallada de 3,2 punts. A Girona, també amb una participació del 37,5 per cent, la caiguda és d'1,9 punts per sota dels comicis del 2007 i a Lleida han votat un 34,8 per cent dels electors, 2,3 punts menys que a les eleccions anterior.

Per comarques, la que ha tingut més participació fins a les sis de la tarda ha estat l'Alta Ribagorça, amb el 60,69 per cent, mentre que la menys participativa ha estat el Vallès Occidental amb un 34,98 per cent.

Pel que fa a la participació al Conselh Generau d'Aran, a les sis de la tarda ascendia al 54,88%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.