Política

Ros arrasa, el PP dobla i ERC i ICV queden fora

Primera majoria absoluta consecutiva del PSC i l'alcalde surt reforçat al partit

El socialista Àngel Ros va fer bones les enquestes i va guanyar àmpliament a Lleida, assolint la majoria absoluta amb 15 regidors, els mateixos que tenia fins ara. És el candidat socialista amb millors resultats, fet que el reforça com un dels valors a l'alça, com deia Montilla, en la propera direcció del partit. Ros, però, ahir no en va voler parlar. Només va llençar un missatge d'ànim al partit “davant l'onada conservadora i de dretes arreu d'Europa”. Ros va agrair als lleidatans la confiança rebuda i va prometre tornar-la amb treball per l'ocupació, la participació i la cohesió social.

Dels resultats a la capital de Ponent destaca la baixa participació, de només la meitat del cens.

Quatre de cada deu lleidatans que van votar van triar Àngel Ros, que va assolir un 42% dels sufragis, quatre punts menys que el 2007 i 4.000 vots menys.

CiU, amb nou candidat, repeteix resultats, és a dir, sis regidors. I les sorpreses van ser el PP, que amb una desconeguda al capdavant, va doblar resultats. Imma Manso passa de 3 a 6 regidors, amb un 5% més del vots, és a dir, uns 2.000 més. I ICV i ERC es queden fora de la Paeria, fet que no passava des del 1991. ERC va perdre dos regidors i, a més, va quedar per sota d'Iniciativa i a menys de 400 vots de la CUP, la cinquena força més votada.

Al conjunt de les comarques de Lleida, CiU ha guanyat a totes les capitals de comarca, excepte a Tremp, tot i que allà també podria governar amb pactes. Alguns dels tombs polítics més espectaculars han estat Balaguer, Tàrrega, la Seu d'Urgell i la nova majoria absoluta de CiU a Mollerussa. CiU recupera la Diputació de Lleida amb majoria absoluta i tots els consells comarcals, excepte el Segrià. A la Val d'Aran, Convergència Democràtica Aranesa recupera el Conselh Generau després de quatre anys de govern d'Unitat d'Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió