Política

balaguer

Roigé (CiU) confia en un pacte amb ERC per aconseguir l'alcaldia

Roigé vol iniciar els pròxims dies els contactes per formar govern i confia en ERC i ICV com a socis a l'Ajuntament“amb els partits que volien el canvi”

El cap de llista de CiU a Balaguer, Josep Maria Roigé, líder de la formació més votada a Balaguer després d'anys de predomini del Miquel Aguilà (PSC), es va mostrar ahir esperançat a l'hora d'arribar durant els pròxims dies a acords que permetin la seva investidura “amb aquells partits que es van presentar demanant un canvi”. Roigé es refereix a ERC, en primer lloc, tot i que manté oberta la possibilitat de fer un govern “el més ample possible” amb altres forces, en referència també a ICV i també el PP, que tenen un regidor cadascú.

Però per aconseguir la majoria absoluta, CiU només necessita unir els seus 7 regidors als 2 d'ERC. Roigé ha dit que ha mantingut ja contactes informals amb els diferents partits però que durant els pròxims dies es posarà en marxa la dinàmica negociadora per estudiar quines majories es poden formar.

El PSC, però, no ha perdut encara totes les seves opcions. Amb 6 regidors, el grup encapçalat pel fins ara alcalde Miquel Aguilà podria formar govern si aconsegueix el suport dels dos regidors d'ERC i del regidor d'ICV. Un tripartit d'esquerres del que ja hi ha precedents a Balaguer, tot i que en aquest cas aniria en detriment de la força més votada. A més, en aquesta ocasió ERC s'ha presentat a les eleccions amb un missatge clarament favorable al canvi en les formes i el contingut del govern municipal, després d'un mandat amb moltes ferides obertes entre ERC i el PSC per la integració al govern socialista de l'únic regidor republicà en contra de la decisió del seu partit. El futur govern de Balaguer, doncs, es decidirà en converses durant els pròxims dies. L'acord s'haurà de negociar abans de l'11 de juny, data de constitució dels nous ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona