Política

La candidata del PP d'Alfàs del Pi es va enfrontar a una discapacitada pel vot en la urna

L'aspirant a alcaldessa va tractar d'impedir el sufragi perquè l'assistent de la dona va tocar el sobre

“No vota, no vota, he dit que no vota!”, va dir la candidata tot desafiant el president de la mesa

  • VÍDEO: La candidata del PP impedeix el vot de la discapacitada

Increïble. La candidata del PP a alcaldessa d'Alfàs del Pi, Maite Huertas, va alterar la jornada electoral al peu d'una urna el passat diumenge tot erigint-se en autoritat, per damunt fins i tot del president de la mesa. Huertas va impedir una discapacitada que hi va acudir en una cadira de rodes que dipositara la papereta en l'urna perquè la seua assistent –una jove que l'acompanya amb un jupetí de Protecció Civil– havia tocat el sobre.

La seqüència –que es pot veure en un vídeo penjat en Youtube– mostra la candidata exhibint un to intimidatori del que no s'abstrau ni el president de la mesa. “No vota, no vota, he dit que no vota!”, va dir enèrgicament després de colpejar amb la mà l'urna.

Huertas, a més, assegura que ha seguit tots els moviments de l'assistent pel matí i li recrimina: “Estàs donant tot el matí guerra”, potser en referència a la seua oposició a que membres del PP repartiren sobres amb paperetes del partit a l'entrada del col·legi, com explica la jove posteriorment: “Ara baixes i li dius als vostres [persones afins al PP], que han repartit sobres a la gent fins que els hem hagut de cridar a l'ordre...”, diu l'assistent.

Finalment, la discapacitada, una resident europea a l'Alfàs, és obligada a tornar a la taula on hi ha les paperetes a triar-ne una de nova per votar, amb el vistiplau del president

Huertas, en un comunicat, ha assegurat en la seua defensa que l'assistent és interventora del PSPV-PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.