Política

CiU confia a mantenir el pes a la Diputació pels nous criteris de la junta electoral

Ajornen la resolució del recurs presentat perquè els vots d'Units per Creixell es computin per al PP, que nega que ho pugui usar com a moneda de canvi a Tarragona

La junta electoral de zona del Vendrell ha ajornat la resolució del recurs presentat pel PP per demanar que li siguin computats els 375 vots i tres regidors que va obtenir la candidatura PP-Units per Creixell, a l'hora de distribuir la representació a la Diputació de Tarragona, on ara mateix CiU té majoria absoluta per un diputat –que és el que balla depenent del veredicte de la junta–, i no necessitaria reeditar el pacte amb el PP. La direcció de CDC al Camp de Tarragona confia que mantindrà els 14 diputats, i es remet a una resolució de la Junta Electoral Central (JEC), de l'11 d'abril, en què l'òrgan arbitral “canviava de criteri en relació al 2007” i afirmava que qualsevol federació de partits s'havia de registrar com a tal “i fer servir les mateixes sigles en tot el partit judicial” perquè els seus vots computessin en un únic sentit, segons fonts convergents.

Per tant, no seria un canvi en la normativa electoral sinó una nova interpretació d'aquesta, que de tota manera en el seu article 46 diu textualment que “la presentació de candidatures s'ha de fer amb sigles que no indueixin a confusió amb les usades tradicionalment per altres partits legalment constituïts”.

Sigui o no aquesta la norma de referència en aquest cas, CDC recorda que ells mateixos van fer la consulta a la JEC perquè tenien dubtes en relació a la candidatura de Salou, que a la pràctica era una coalició entre FUPS i CDC però que va concórrer als comicis com a CiU i prou en funció del que aconsellaven els arguments de la JEC. CiU no crec que ara la junta electoral contradigui aquestes directrius i, per tant, no vol ni preveure què passaria en el cas que el PP guanyés un diputat i estigués en condicions de fer valer aquesta força a la Diputació com a moneda de canvi per als pactes a l'Ajuntament de Tarragona, on CiU i el PP també semblaven condemnats a entendre's –la primer setmana postelectoral no ha permès visualitzar cap apropament– si volien arrabassar l'alcaldia al PSC.

El PP, per la seva banda, es manté a l'expectativa, tot i que ahir fonts oficials del partit desvinculaven en primera instància els possibles pactes a la Diputació del futur govern municipal de Tarragona.“És cert que podria ser una variable més”, admetien, però, les mateixes fonts.

LA XIFRA

375
vots
són els que va obtenir el PP a Creixell, que li van valer tres regidors i que canviarien el repartiment de diputats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.