Política

política

ERC i PSC pacten a Alcarràs i prenen l'alcaldia a CiU

Les dues formacions sumen la majoria després de l'augment d'Esquerra

Miquel Serra, nou alcalde després de 16 anys de governs de CiU

ERC i PSC van formalitzar dissabte un acord per governar conjuntament Alcarràs (Segrià) i prendre l'alcaldia a CiU, que havia tingut l'alcaldia durant els darrers 16 anys.

Miquel Serra, cap de llista d'Esquerra, serà el nou alcalde, gràcies a l'increment de suports rebuts i que va permetre a aquesta formació passar de dos a cinc regidors, empatant així amb CiU en nombre d'edils, tot i que la federació nacionalista és la llista més votada.

ERC tindrà la majoria absoluta gràcies als dos regidors que aportarà el PSC. Aquesta formació, tot i perdre un representant podrà arribar al govern després d'anys de ser el principal grup de l'oposició.

L'acord signat preveu que Comerç i Industria, Patrimoni Històric i Educació siguin regidories del PSC, mentre que Cultura, Fires i Festes, Governació; Joventut, Noves Tecnologies i Comunicació; Sanitat, Família i Serveis Socials; Urbanisme i Habitatge; Espais Públics i Medi Ambient, Hisenda; Agricultura i Ramaderia vagin a càrrec d'ERC. La regidoria d'Esports és la única que serà compartida per ambdues formacions.

Serra va dir que el pacte havia estat possible perquè “els programes són similars i perquè la davallada de vots de CiU i l'increment d'Esquerra significa que el poble ha demanat un canvi”.

Marina Forcada, cap de llista socialista, va afegir que una de les seves prioritats és la transparència i la participació dels veïns en la vida municipal.

La primera acció del nou govern serà encarregar una auditoria, ja que l'ajuntament d'Alcarràs té un deute de 7 milions, però ERC i PSC creuen que pujarà fins al 8 o 9 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona