Política

lleida

Llena vol que el PSC giri a l'esquerra i escolti els “indignats”

El líder del PSC a Ponent proposa que les hipoteques es cancel·lin retornant la clau del pis al banc

El primer secretari de la federació del PSC de les terres de Lleida va proposar ahir que el seu partit faci gir a l'esquerra i escolti els moviments com els de les acampades en protesta contra la crisi, la classe política i el sistema financer. “S'estan donant un seguit de moviments arreu del país que han deixat clar que no responen a un perfil conservador, que en algun moment han votat les esquerres, i que hem de canviar la nostra posició amb diferents temes”, va dir ahir als periodistes abans d'entrar al consell de federació del PSC, on prop d'un centenar de dirigents del partit a la demarcació de Lleida van analitzar els resultats electorals i el nou cicle polític.

Llena va apuntar fins i tot una proposta en la línia d'aquest gir a l'esquerra: que per anul·lar un deute hipotecari n'hi hagi prou amb donar la clau del pis al banc.

Els acampats marquen l'agenda

A més, el partit sotmetrà a a debat les propostes del moviment 15M en un espai web de tipus viquipèdia (on s'acumulen continguts ordenats no pas cronològicament sinó per temàtica), “en el que tothom podrà opinar sobre temes actuals, com la renta bàsica, i en el que sumarem els documents elaborats per les persones acampades a Lleida i Barcelona”, segons va explicar ahir la diputada Mònica Lafuente. Segons Lafuente, “es tracta de generar un debat d'idees, més que de persones, en el que creiem que cal incloure el debat del moviment del 15-M, ja que es tracta d'un espai de debat obert”. Aquest espai, ha explicat Lafuente, estarà probablement en funcionament la setmana vinent.

Quant a l'anàlisi dels resultats electorals, Llena va intentar mostrar l'ampolla mig plena quan va assenyalar als periodistes que, a les terres de Lleida, el PSC ha aconseguit el segon millor resultat de la seva història en unes municipals, ja que va aconseguir una xifra de regidors només superada per la del 2007. Va reconèixer, això sí, el “resultat dolorós” per la pèrdua d'alcaldies com les de Tàrrega i Balaguer i el Conselh Generau d'Aran, però al mateix temps va subratllar el triomf d'Àngel Ros a la Paeria, que situa l'alcalde “en una posició històrica per aconseguir que les terres de Lleida tinguin un pes molt important en la direcció del PSC”. Llena, però, no va aventurar quina posició concreta pot aspirar a ocupar Ros en la direcció del PSC que surti del congrés que el partit ha anunciat per a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona