Política

CiU i ERC formalitzen el pacte de govern al Consell Comarcal de la Selva

En el mandat anterior, CiU i el PSC havien compartit la presidència de l'ens en un pacte que els socialistes havien valorat positivament

Esquerra Republicana de Catalunya va fer públic ahir que ha arribat a un acord amb Convergència i Unió per governar al Consell Comarcal de la Selva.

Convergència i Unió té un total de dotze consellers comarcals a la Selva, i Esquerra Republicana en té sis. Per tant, les dues forces polítiques fan un total de 18 consellers comarcals. Fins a la setmana vinent, però, no se sabrà qui seran els consellers, després de les reunions que faran CiU i ERC.

Experiència prèvia

A més, a Convergència i Esquerra tenen l'experiència de governar junts aquest ens en el període 1999-2003, període en què –segons ERC– es va desenvolupar “un govern productiu, dialogant i amb bona entesa, la qual cosa fa evidenciar que aquests propers quatre anys els consellers comarcals de les dues forces polítiques treballaran per vetllar pels interessos dels municipis de la comarca de la Selva”. Els dos grups comarcals –continua la nota– “es predisposen a desenvolupar polítiques que afavoreixin directament els municipis donant suport i col·laboració a ajuntaments petits i desenvolupant les funcions del Consell Comarcal com a ens territorial supramunicipal”.

El pacte era un fet anunciat des de fa setmanes i, per a molts alcaldables del PSC, una sospita clara pels moviments inesperats pel que fa als pactes en alguns municipis de la Selva. Fins ara, el PSC i CiU havien compartit la presidència de l'ens.

I CiU, també, al Baix Empordà

El pacte entre CiU i el PSC per controlar el Consell Comarcal del Baix Empordà, un afer que tothom dóna per tancat, deixava una important incògnita, el de la presidència. Ara ja tot apunta que, finalment, aquesta serà per a CiU, que recuperarà un dels feus més important des que es va constituir el consell, el 9 de març del 1988.

A CiU, ara per ara, hi ha tres opcions: Jordi Soler, alcalde de Calonge, Josep Sala, de Forallac, i Joan Català, de Begur. Però, qui d'aquests tres podrà ser el president? Per ara, el nom que pren més força és Jordi Soler. Pel que fa referència a l'alcalde de Forallac, Josep Sala, ara com ara és diputat, caldria veure si ho pot tornar a ser i, a més, vol tornar a ser present al Consell, del qual ja havia estat president. En tercer lloc, Joan Català té menys possibilitats que els anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten el seu govern a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona