Política

BARBERÀ DEL VALLÈS

El PSC i CiU de Barberà signen un pacte per governar tot el mandat

Destaquen que ocupen un “gran espai comú” electoral que els ha facilitat l'acord per bastir un govern fort contra la crisi

CiU promet feina per desencallar inversions que depenguin de la Generalitat o la Diputació

L'alcaldessa de Barberà, la socialista Ana del Frago, i el portaveu de CiU, Pere Ramon, van presentar ahir, dos dies després del ple d'investidura, el pacte de govern que han subscrit per al nou mandat. Del Frago va subratllar que comença “una nova etapa”, després de col·laborar amb EUiA i governar amb majoria absoluta bona part de l'anterior període, en què al marge del suport de la federació nacionalista volen assolir el “màxim de consens amb la resta de partits”.

Ramon va destacar, d'una banda, la “sintonia programàtica” amb el PSC, que els facilitarà la definició del pla d'actuacions municipal, però també el fet que amb la crisi econòmica “fa falta un govern fort i estabilitat”.

El primer dels acords del pacte se centra en l'exigència al govern de la Generalitat de les inversions programades en matèria de salut, educació i serveis socials, una missió per a la qual sembla idònia la col·laboració amb CiU. Del Frago va aclarir que sempre hi ha hagut “lleialtat i bona interlocució” entre el govern del municipi i els d'altres administracions supramunicipals, “però lògicament facilitarà” les coses la presència al govern dels dos regidors de la federació nacionalista. Per la seva part, Pere Ramon es va mostrar convençut que els “tocarà fer feina en aquest sentit”, per bé que “tampoc serà una garantia absoluta per aconseguir el 100%” de les reivindicacions.

Entre les demandes per a la Generalitat, hi ha la construcció de l'escola infantil Marta Mata –farà falta incloure una partida de 3,4 milions en el nou pressupost de la Generalitat–, un nou edifici per a l'escola d'adults i la prestació de servei d'urgències les 24 hores del dia en un dels dos CAP. També continuaran reivindicant l'inici de les obres de l'hospital Ernest Lluch a Montcada i Reixac.

Prioritats municipals

A escala local, les prioritats del nou govern se centraran en la recuperació econòmica, amb polítiques formatives per a desocupats i la dinamització de les zones comercials. Però també volen treballar per assolir una administració més eficient, accelerant els tràmits i simplificant l'organigrama municipal. Com a primers projectes, es fixen revisar i adequar el pla general d'urbanisme a les noves normatives, demanar una pròrroga per mantenir el programa de barris a la Romànica, estendre la recollida pneumàtica d'escombraries a més zones i continuar la conversió de la carretera de Barcelona (N-150) en un eix més agradable per als vianants.

El cartipàs estarà tancat a final de setmana

Després de les negociacions prèvies a la investidura i la signatura del pacte de mandat, els dos partits dissenyaran ara el nou cartipàs i el repartiment de responsabilitats entre els onze edils. Del Frago només va avançar que l'enllestiran a finals de setmana i que CiU tindrà tinències d'alcaldia, regidories delegades i també participarà en la junta de govern. Pel que fa a estructura, va garantir que les àrees de Promoció Econòmica, Gestió de l'Administració Municipal i Relacions Ciutadanes agafaran més protagonisme. Un cop els regidors entrants s'hagin familiaritzat amb les línies d'actuació i les necessitats de les seves àrees, i després de l'aprovació del pressupost municipal per al 2012, començarà el debat del pla d'actuació municipal, que esperen presentar a principis de l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona