Política

Política

Puigdemont fa un cartipàs de govern “eficaç” a Girona

Fàbrega i Madrenas, adjunts a l'alcaldia, i el primer assumeix el projecte ferroviari

Ribas s'encarregarà d'Urbanisme i serà el portaveu de CiU

Alcalà, responsable de Mobilitat i Seguretat

El futur alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ja té definit quina serà la distribució de les àrees de govern entre els seus deu regidors. Destaca que el cap de llista nacionalista decideix tenir dos regidors adjunts a l'alcaldia, Marta Madrenas i Jordi Fàbrega, i que aquest és un dels canvis d'organigrama més significatius respecte al model actual. També posa en relleu tenir només quatre tinències d'alcaldia com ja havia avançat en campanya electoral i que difereixen de les vuit que té el govern tripartit. Amb aquesta distribució política, Puigdemont considera que s'aconsegueix “ser fidel al compromís adquirit de fer una estructura eficient i eficaç”. Els dos regidors adjunts a Puigdemont serviran per tenir “una alcaldia musculada”, i en dependran l'àrea de Cultura, el projecte ferroviari i també l'avenç cap a la ciutat intel·ligent.

Jordi Fàbrega adquireix així un gran pes específic en el govern i fa mantenir la lògica, ja que era el número 2 de la candidatura de CiU. Assumirà la regidoria delegada del projecte ferroviari, una de les promeses de campanya de CiU per seguir de ben a prop l'evolució de les obres del TAV, així com el tren convencional i l'enderroc del viaducte. Un projecte cabdal per Puigdemont i que ha de servir també per visualitzar la transparència i informació que ha promès en la campanya.

Fàbrega serà, a més, el primer tinent d'alcalde del govern i assumirà una cartera molt àmplia a la qual s'unirà la regidoria de Sostenibilitat i Participació Ciutadana. L'altre paper fonamental en el govern serà per a Marta Madrenas, també adjunta a l'alcaldia i segona tinenta d'alcalde com a màxima responsable de l'àrea que dominarà Urbanisme, que tindrà com a regidor a Carles Ribas, i la cartera d'Ocupació i Empresa, que també assumirà la mateixa número 3 de la candidatura.

Ribas, portaveu de CiU

En el nou organigrama municipal també es reserva un paper destacat per a Carles Ribas, el qual assumirà una àrea com és Urbanisme que en temps del tripartit ha estat sovint el blanc de les crítiques de CiU. Ribas incorpora també a l'àrea les llicències d'activitats que fins ara eren a Medi Ambient. La importància de Ribas estarà determinada per l'assumpció del càrrec de portaveu de CiU al consistori.

Maria Àngels Planas assumeix la tercera tinència d'alcaldia, així com l'àrea d'Hisenda i Règim Interior, fent parella a l'àrea amb Roser Urra, que serà la responsable de Serveis Administratius i que portarà l'àrea de Joventut. Muradàs, quarta tinenta d'alcalde, assumeix Educació i Esports, i Eduard Berloso serà el responsable de Serveis Socials. Per la seva banda, Joan Alcalà assumeix una gran àrea, com és Seguretat, Mobilitat i Via Pública, i Coralí Cunyat agafarà les regnes de l'àmbit de Turisme i Comerç, una de les àrees importants i bàsiques de CiU per sortir de la crisi. La seva condició de senadora a Madrid farà que l'àrea depengui de Madrenas.

Es podrien fer dos plens el mateix dia 1 de juliol

El contenciós d'ERC pels resultats electorals va provocar l'endarreriment de la constitució de l'Ajuntament de Girona fins a l'1 de juliol. Puigdemont ja havia manifestat que no tenia la intenció d'esgotar el termini fins al 10 de juliol, i menys encara amb el retard de constituir el nou ajuntament. Ara estudia la possibilitat de fer dos plens el mateix divendres 1 de juliol, i si així ho permet la normativa i ho veuen bé els portaveus dels grups municipals. Cal pensar que Puigdemont serà alcalde amb els vots del seu partit però que en canvi necessitarà el suport d'altres grups per aprovar el cartipàs. Aquí caldrà veure si la cessió de càrrecs en consorcis i organismes serveix a Puigdemont per aprovar el nou govern. Els vots del PSC, el PP o la CUP li servirien per aprovar el cartipàs, però s'haurà de veure la predisposició d'aquests grups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona