Política

CiU premia als consells quatre dels seus alcaldes amb millors resultats

Farà presidents Quim Calatayud (Baix Camp), Joan Olivella (Baix Penedès), Cori Montlleó (Priorat) i Jordi Jardí (Ribera), a més de Lluís Soler (Baix Ebre)

Ja es coneixen els noms de gairebé tots els que seran nous presidents comarcals. El convergent Joaquim Calatayud serà amb tota probabilitat el nou president del Consell Comarcal del Baix Camp i obtindrà, així, la recompensa de la federació després d'haver aconseguit la majoria absoluta a les Borges del Camp, on repeteix a l'alcaldia. CiU ha aconseguit 15 consellers en l'ens supramunicipal, la qual cosa li permet governar amb comoditat i sense haver de pactar amb cap altra força. Cal recordar que en el passat mandat el PSC i ERC van pactar en el govern tot i que CiU és qui tenia més consellers.

Un cas similar és el del Baix Penedès, on Joan Olivella (CiU), nou alcalde de Calafell, ocuparà la presidència després del pacte assolit amb el PP. Curiosament, Olivella rellevarà en l'ens comarcal el socialista Jordi Sánchez, el seu rival principal en les darreres eleccions, a qui ja ha substituït també en l'alcaldia de Calafell. Entretant, tot apunta que la nova presidenta del Consell Comarcal del Priorat, en substitució de l'alcalde de Cabacés, Josep Anton Robles, serà la també convergent Misericòrdia Montlleó, veterana alcaldessa d'Ulldemolins, que deixarà el seu càrrec a la Diputació. Tan sols queda per confirmar, així, qui serà el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, tot i que tot apunta que ho serà l'alcalde de Bràfim, Joan Josep Raventós, i el del Tarragonès, on sembla que ara està menys clar el nom del president per la falta de consens entre CDC i UDC, i on perd força el nom del convergent Santi Pallàs.

Les executives comarcals de CiU al Baix Ebre i a la Ribera d'Ebre han escollit també qui seran els presidents dels dos consells ebrencs on encara no s'havia fet públic qui ocuparia el càrrec. A la Ribera, on CiU té la majoria absoluta, el nou president serà l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, que substituirà el republicà Bernat Pellissa, alcalde de Rasquera. I al Baix Ebre, on CiU governarà amb el suport del PP, l'escollit és el candidat de CiU a Deltebre, Lluís Soler, que fins ara era vicepresident dins una coalició amb ERC. Soler substituirà l'actual president comarcal, el republicà Dani Andreu. Per al càrrec també havia sonat el nom de l'alcalde de l'Ametlla, Andreu Martí, qui ja va ser president durant la primera etapa del mandat passat. La federació, però, ha preferit Soler per donar-li una plataforma pública de cara a les municipals del 2015, ja que Martí ja governa a l'Ametlla amb majoria absoluta.

A la Conca es pot renegociar

La petició de credencials que ahir van fer tots els partits amb vista a nomenar els consellers comarcals, reobre la situació a la Conca de Barberà, on s'havia anunciat un pacte entre CiU, el PSC i ICV. Tal com remarcava ahir qui serà portaveu republicà, Josep Andreu, dos dels seus impulsors (el convergent David Rovira, fins ara president, i el socialista Pere Domènech) no seran en el consell, i això pot obrir la porta ara a la resta de grups (ERC i FIC) a entrar en un govern d'unitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona