Política

JORDI MUNELL

ALCALDE DE RIPOLL (CIU)

“De moment, visc un dia a dia molt intens”

El nou alcalde de Ripoll remarca que n'ha vist de tots colors i manté que s'hi ha de ser “a les verdes i a les madures”

A part d'afrontar el que se sol anomenar el dia a dia, Jordi Munell diu que el seu equip de govern ja treballa en la modificació puntual del pla general

Físic de 45 anys i mestre de professió, va entrar en política l'any 1987 per la JNC. El 1991 va entrar al consistori com a regidor –entre el 1995 i el 2003, a l'equip de govern–. El 2003 va ser l'últim cop que Eudald Casadesús es presentava com a candidat a l'alcaldia i ara fa quatre anys va assumir el repte d'encapçalar la llista.
Hem fet una oferta de col·laboració
a l'oposició que
s'ha d'acabar
de concretar

Ha obtingut majoria absoluta al tercer intent. Als dos anteriors, havia guanyat les eleccions, però primer un tripartit i després un bipartit d'esquerres el van deixar a l'oposició.

Quines són les seves sensacions?

El dia de la investidura vaig sentir moltes emocions. Em vaig sentir molt acompanyat per la família i els amics; vaig tenir un record especial pel meu pare, que havia estat regidor a Ripoll i que ara és mort... l'abraçada amb l'alcaldessa sortint, a qui vaig agrair la feina feta... El mateix dia, però, va caure una casa es van haver de tallar carrers, evacuar gent, etc. Cal ser-hi a les verdes i a les madures.

I d'aquests primers dies?

He viscut moments agradables, com ser al lliurament de premis escolars, de més cruels, com atendre una família amb fills desnonada, i d'impotència, per la gent a l'atur que et ve a trobar com a últim recurs d'esperança, etc. Visc un dia a dia molt intens, amb moltes persones, d'entitats o particulars, que volen un primer contacte, que et reclament temes pendents...

Com ha canviat la seva vida?

Fins a final de curs, compagino la feina a l'alcaldia amb la de l'escola, tinc exàmens de recuperació i finals. Agreixo a les Vedrunes que em facilitin aquesta situació. A les meves empreses, ja hi tinc gent al davant i rutllen soles.

Com s'han trobat l'Ajuntament?

El traspàs va ser correcte i ara estem acabant d'analitzar l'estat d'execució de diferents partides, algunes de les quals ja estan al 90 per cent. Intentem resoldre un contenciós per factures impagades i treballem per completar el finançament de les últimes fases de dos dels nous equipaments.

Vostè va dir que, si l'escollien alcalde, el primer que faria seria actuar a la plaça Gran i al camp de futbol de terra. Ho ha fet?

Hem posat fil a l'agulla. Hem encarregat a l'arquitecte municipal que valori les millores a la plaça per evitar que hi hagi més caigudes i també ens hem posat en contacte amb la constructora que va fer les obres i, pel que fa al camp, tenim l'espai per traslladar les instal·lacions del bicitrial, però ara quantifiquem el cost i el tancament que s'hi ha de fer.

Durant la campanya, va insistir molt que, si governaven, modificarien puntualment el POUM. Quins passos han fet en aquest sentit?

De moment, hem demanat una reunió amb el conseller del ram per facilitar aquests canvis.

On volem aplicar-los?

Bàsicament, a l'entrada de Ripoll, al sector de la carretera de les Llosses, per habilitar-hi sòl per a noves activitats econòmiques. També volem estudiar l'arribada a Ripoll dels quatre carrils de la C-17 i introduir-hi les millores ambientals que reclament els grups proteccionistes i ecologistes i, per citar només un altre exemple, volem analitzar un traçat més urbà per a la futura variant est. Intentarem també renegociar els tres contenciosos per desacord amb l'edificabilitat per evitar-los.

Preveu articular algun mitjà de participació de l'oposició al seu govern?

La setmana vinent fem el ple de cartipàs i hem fet una oferta de col·laboració a l'oposició que s'ha d'acabar de concretar i que consisteix en la seva participació en alguns organismes municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona