Política

Barcelona

Jutgen sis joves acusats d'incitar a l'abstenció electoral

Haurien enganxat cartells el dia de les eleccions al Parlament el 2006

Podrien pagar 1.000 euros de multa

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir sis joves, tres nois i tres noies, acusats d'haver enganxat cartells que incitaven a l'abstenció electoral la matinada de l'1 de novembre del 2006, dia en què es van celebrar eleccions al Parlament. La fiscalia demana que cadascun d'ells sigui condemnat a pagar una multa de 1.000 euros perquè entén que van fer un acte de propaganda quan ja havia acabat el període de campanya, la qual cosa es considera un delicte electoral.

Els cartells en qüestió es van enganxar en un edifici de la plaça de l'Ateneu de Begues. Els acusats van explicar ahir que eren allà tocant la guitarra, ja que aquella matinada se celebrava la castanyada, però van negar haver enganxat els cartells. L'únic testimoni que va declarar en el judici, un dels guàrdies civils que va identificar-los, va mantenir que els joves anaven equipats amb cartells, cola, brotxes i galledes d'aigua –que no es van comissar–, tot i que no va poder concretar qui hauria fet l'enganxada. Els advocats defensors van demanar l'absolució dels joves apel·lant a la falta de proves i van deixar caure la possibilitat que l'avís rebut per la Guàrdia Civil el donés algun veí molest pel soroll. Un dels lletrats va afegir que els acusats tenen dret a “defensar un sistema polític alternatiu, el règim d'autoritat sense poder”, fins i tot el dia de les eleccions, i va reforçar la seva tesi fent al·lusió “a la realitat social d'aquests dies”, en referència al moviment del 15-M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs