Política

la Bisbal del penedès

L'alcalde de la Bisbal abaixa un 90% la retribució per assistència als plens

Mentre que el mandat passat els regidors cobraven 100 euros per sessió, ara l'import és de 10 euros

El batlle es fixa un sou de 40.000 euros anuals

Una baixada completament radical és la que l'alcalde de la Bisbal del Penedès, Josep Maria Puigibet, ha decidit aplicar en les retribucions que cobren els regidors per assistència als plens. El republicà, que no s'ha quedat en mitges tintes, ha establert que els edils percebran 10 euros per sessió, mentre que durant l'anterior mandat aquesta mateixa tasca els era recompensada amb 100 euros –és a dir, que el descens ha estat del 90%–. Més enllà de l'indubtable estalvi que aquest canvi suposa per a les arques del consistori, el batlle no s'aferra tant a un model de contenció econòmica per justificar el fort reajust, sinó al fet que en els darrers 4 anys els membres de l'oposició “no van contribuir a res als plens” i, per tant, creu que era “injusta” la quantitat de diners que rebien de l'administració: “Un edil de CiU tan sols va venir a 3 plens. Encara he sigut generós! A més, la rebaixa no només afecta l'oposició, sinó tots els edils sense dedicació exclusiva”. A banda, entre altres retocs, Puigibet s'ha fixat un sou brut anual de 40.000 euros, que diu que és el que aproximadament tindria si es dediqués a la seva professió fora de l'Ajuntament: “En el mandat passat, a més, no vaig cobrar del consistori, sinó del Consell Comarcal del Baix Penedès, on tenia dedicació exclusiva. El meu salari era de 37.000 euros anuals. La diferència amb ara no és tanta i correspon, sobretot, a la inclusió del que pago pels trajectes d'autopista i pels pàrquings”.

Un cartell casteller menys lluït

Una de les diades castelleres més consolidades, com és la del 15 d'agost a la Bisbal del Penedès, pot tenir enguany un format molt menys atractiu. Entre el món casteller ha corregut la veu que, per qüestió de pressupost, l'Ajuntament es planteja no portar tres de les millors colles existents i que tradicionalment han assistit a la cita, com són els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Com a contrapartida, hi actuarien els Nois de la Torre, els Nens del Vendrell i els Minyons de l'Arboç. L'alcalde, per contrarestar els rumors, va dir ahir que no hi ha res decidit, que ha de “fer números” i que es vol asseure amb les diferents colles, si bé va afegir que dóna prioritat als “temes socials per sobre dels lúdics”. Els Minyons de l'Arboç, però, asseguren que ja han donat la confirmació i els Nens del Vendrell asseguren que el consistori els ha ofert participar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona