Política

mataró

Miquel Àngel Martínez serà el president del Consell Comarcal

canvi L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt assumirà el càrrec i desplaça Joan Baliarda, que era el candidat que apareixia en totes les travesses

CiU de Premià de Dalt denuncia la pressió feta per Mataró i Calella

La dita “No diguis blat fins que sigui al sac i encara ben lligat” pren una nova dimensió quan se la vincula amb el futur govern del Consell Comarcal del Maresme. Avui es farà oficial en roda de premsa el pacte entre CiU i el PP que deixa fora els fins ara socis de la federació nacionalista, PSC i ERC, i que ja va avançar aquest diari. Una de les primeres decisions que imposa CiU és l'alcalde que per tradició ocuparà la presidència de l'administració supramunicipal.

El batlle de Premià de Dalt, Joan Baliarda, va ser el primer nom de la llista, com a reconeixement del partit a la tasca feta en els últims quatre anys tant com a vicepresident del Consell com pels bons resultats que manté en el seu municipi des de fa divuit anys.

Tot i això, ahir es va saber que la candidatura de Joan Baliarda s'ha desinflat davant un altre nom que genera molt més consens en el territori: Miquel Àngel Martínez, alcalde de Sant Vicenç de Montalt. Fonts properes a la federació nacionalista van confirmar ahir que la decisió final es prendrà en els propers dies i que es vol evitar cap mena de fractura en el si de la formació. “Els vint alcaldes de CiU del Maresme han de veure's reflectits i sentir-se còmodes amb la màxima representació del Consell Comarcal”, van afegir les mateixes fonts.

Baliarda, decebut

Tot i això, a Premià de Dalt ja es dóna per fet que el futur president serà Martínez. “Sap greu perquè més que un projecte personal era un projecte de poble”, va afirmar Baliarda, que va assegurar que desconeixia els detalls del pacte. Més contundents es van mostrar els presidents locals de CDC i UDC, Josep Triadó i Marc Tintoré, que van assenyalar els alcaldes de Mataró i Calella, Joan Mora i Montserrat Candini com a responsables del canvi de decisió. “Sembla que han prevalgut l'opinió de dues persones per davant de la de la resta”, va lamentar Triadó. “Han pesat més els factors personals que no pas el pes polític que CiU té a Premià de Dalt”, va apuntar Tintoré. Els dirigents locals consideren que el conflicte entre l'alcalde de Premià de Dalt i l'agrupació comarcal per la qüestió de la Ronda del Maresme, que va portar Baliarda a sortir de la comissió de Mobilitat, ha estat un dels factors que podrien haver influït en aquest canvi sobtat. “El govern de la Generalitat li ha acabat donant la raó i ha aturat els laterals”, va fer notar ahir Triadó, que va recordar que Premià de Dalt ha contribuït a aguantar els resultats de la federació a la comarca “durant la travessia pel desert”. Aquest diari no va aconseguir ahir contactar per telèfon amb Miquel Àngel Martínez per recollir les seves impressions.

UDC es desmarca

“Aquest últim mandat al Consell Comarcal conjuntament amb el PSC i ERC ha estat una bona experiència que mereixia continuïtat”. Les declaracions provenen de l'encara president d'UDC al Maresme, Benet Maimí, i artífex del pacte amb el PSC i ERC l'any 2007. El cap dels democratacristians va assegurar ahir que, malgrat acatar la decisió final de la federació de signar un pacte només amb el PP per a la gestió de l'ens, no tots els integrants de CiU hi estaven d'acord. A més, el cap d'UDC alerta que, “pensant en els anys difícils que es preveuen, crec que és un greu error no apostar per sumar esforços i voluntats”. “No és bo començar deixant de banda companys de camí i crec que ens equivoquem de ple”, va insistir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona