Política

pineda de mar

El càrrec de confiança, primer punt de fricció entre el nou govern i l'oposició

El govern en majoria absoluta del PSC en defensa la necessitat, i la resta de grups li retreuen el vassallatge al partit i els 61.900 euros l'any que cobrarà

Bona sintonia i pocs enfrontaments entre el govern de majoria absoluta del PSC de Pineda i els grups de l'oposició en el ple del cartipàs que es va celebrar dimarts. L'alcalde, Xavier Amor, i el regidor de Serveis de Manteniment i Platja, Francisco Castro, són els dos únics que mantenen la dedicació exclusiva, i la resta en faran parcial o hi dedicaran un mínim de 18 hores setmanals amb assignacions que van dels 18.000 als 40.920 euros anuals. Amor va anunciar que els 52.200 euros previstos com a sou de l'alcalde es faran efectius un cop deixi les seves responsabilitats a la Diputació de Barcelona, de la qual fins ara rebia les retribucions.

L'únic punt de fricció a la sessió va arribar quan es va posar damunt la taula el manteniment d'un dels dos càrrecs de confiança que en el mandat anterior havia mantingut el PSC. El cap de Planificació i Gestió, Diego Fernández, rebrà una assignació bruta de 61.900 euros anuals. Amor va defensar la necessitat d'aquesta figura i va recordar que, amb l'anul·lació de l'altre càrrec eventual, el cap de comunicació, la corporació s'estalvia 80.000 euros l'any. Per la seva banda, Xavier Zarco, del PP, va criticar que es mantingui la plaça i que si es tracta d'un càrrec tan valuós per al govern “el podria haver inclòs en la seva llista”. El portaveu convergent, Guillem Mateo, va remarcar que es tractava d'una decisió personal i no d'una mesura justificada en l'estructura organitzativa de l'Ajuntament. El republicà Pere Aragonès va remarcar que hauria estat “un gest de confiança envers els treballadors de la casa” si s'hagués triat d'entre ells el responsable de Planificació. Finalment, l'independent Salvador Llorens, de 100x100 per Pineda, va assegurar que el càrrec de confiança “no fa falta a Pineda, sinó al seu govern”. Xavier Amor va respondre que en altres mandats que l'havien precedit “la majoria dels grups que ara els posen en dubte també han tingut càrrecs de confiança”.

L'alcalde va valorar la nova organització “horitzontal” de les àrees de govern que reclamen “una major implicació i treball en equip dels regidors”. “Amb menys gent tocarem més tecles”, va insistir. Els partits de l'oposició van coincidir a desitjar molta sort al nou govern.

LA FRASE

La majoria dels grups que ara posen en dubte la validesa del càrrec de confiança també n'han tingut
Xavier Amor
ALCALDE DE PINEDA (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona