Política

santa coloma de gramenet

Parlon amplia a set les àrees de gestió del nou govern

El cartipàs inclou quatre comissions d'acció política que dependran de l'alcaldessa, funcionaran de manera “transversal” i es reuniran un cop al mes

Es mantenen les 9 tinències d'alcaldia i hi haurà regidors de barri

El nou govern de Santa Coloma de Gramenet tindrà tres àrees de gestió més que en l'anterior mandat –set, comptant la d'alcaldia– i una estructura interna “més plana”, que permetrà un funcionament transversal. Amb l'objectiu d'aconseguir-ho, s'han creat quatre comissions d'acció política –Urbanisme, Desenvolupament Econòmic, Cohesió Social i Acció Territorial–, que dependran de l'alcaldessa, Núria Parlon (PSC), però que integraran regidors de diverses àrees, per facilitar “la coordinació”. Segons Parlon, les comissions es reuniran “com a mínim” un cop al mes i serviran per “debatre i fer seguiment” de les actuacions de govern que després hauran de ser aprovades pel ple.

Parlon va portar ahir al ple el cartipàs municipal –les competències d'ICV-EUiA i CiU ja s'havien fet públiques fa dies–, les dedicacions i els sous dels regidors. En el nou organigrama, es mantenen les nou tinències d'alcaldia. Esteve Serrano ocuparà la primera i s'encarregarà de les mateixes àrees que depenien d'ell en l'anterior govern: Serveis Municipals, Comerç i Mercats. Antoni Fogué (2a) assumirà les funcions que fins ara desenvolupava Joan Carles Mas: Economia, Hisenda, Planificació i Serveis Interns. De la seva àrea en dependrà Lídia Guinart, que s'estrena com a regidora de Polítiques d'Igualtat de Gènere, Innovació i Universitat.

També canvia de competències respecte al mandat anterior Antonio Carmona (4t tinent d'alcalde), que passarà a ser responsable de Seguretat, Ordre Públic i Convivència, i Raül Moreno (7è), que s'ocuparà de l'àrea de Benestar Social i Famílies. Remedios Aragón (6a) serà l'encarregada d'Espai Públic i Civisme; Jordi Mas (8), d'Urbanisme i Habitatge, i Diego Arroyo (9è), que és independent, gestionarà Educació i Esports. Les també independents Petra Jiménez, Cristina Cerrato i Laia Tordera seran regidores de Cultura, Solidaritat i Cooperació; Salut, Gent Gran i Relacions amb Entitats, i d'Infància i Joventut respectivament.

El cartipàs va ser aprovat ahir en ple extraordinari, amb els vots a favor dels tres partits del govern, PSC, ICV-EUiA i CiU i el PP, i amb el vot en contra de PxC i Gent.

Per primera vegada, regidors de districte

Per primer cop, hi ha regidories de districte. Siscu Sánchez ho serà de l'1; Susana Abelló, del 2; Antonio Carmona, del 3; Jordi Mas, del 4; el 5 serà per a Esteve Serrano i el 6, per a Remedios Aragón.

Tractament “diferenciat” per al Partit Popular

El PP gaudirà d'un tractament “diferenciat” de la resta de forces polítiques amb representació al consistori. Tindrà caràcter de “cap de l'oposició”, en ser el més votat després del PSC.

Canvis també al capdavant dels ens públics

Diego Arroyo serà president de l'Institut Municipal d'Esport; Laia Tordera, del Patronat Municipal de la Música; Jordi Mas, de Gramepark, i Carles Combarros, de Grameipuls.

Sous similars als de l'anterior mandat

Els sous dels regidors són, segons va dir Parlon, similars als del mandat anterior. Oscil·len entre els 58.500 euros de l'alcaldessa i els 27.400 dels regidors de PxC i Gent de Gramenet.

Pacte bilateral “a voluntat” dels dos socis

Parlon va explicar ahir que els pactes bilateral –i no un tripartit– s 'han fet “a voluntat” d'ICV-EUiA i CiU. “Això no té per què afectar el funcionament del govern”, va assegurar l'alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.