Política

Polèmic jurament en el ple de la Vall d'en Bas

El ple de la Vall d'en Bas va aprovar anit el cartipàs del govern en majoria de CiU, que preveu tres tinències d'alcaldia per a Josep Gumí, Rosa Jordà i Agustina Coll. El primer també és regidor d'Obres, Medi Natural i Agricultura; la segona, de Cultura i Participació ciutadana i la tercera, d'Ensenyament. La resta de regidors són Eva Carra, que s'encarrega de Serveis Socials, Salut i Joventut; Jaume Salgueda, d'Esports i Protecció Civil; Josep Puigbert, de Turisme i Marta Plana, d'Hisenda i Personal. L'alcalde, Miquel Calm, té també les regidories d'Empresa, Ocupació, Territori i Sostenibilitat.

La regidora d'ERC, Laura Pujol, militant de SI a l'oposició, va insistir a mantenir la fórmula en què va jurar el càrrec en el ple de constitució del consistori –“prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del regne d'Espanya i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la constitució de l'estat independent de la nació catalana”–, que la junta electoral local va considerar il·legal i li va demanar que utilitzés les que preveu la legislació vigent. El president local, Dani Planàs, recordava a la sortida del ple que aquesta fórmula l'han utilitzat 50 regidors de SI a tot Catalunya i quatre diputats al Parlament sense cap problema. Jaume Cabanyes, d'ERC, va recordar que el grup municipal aglutina persones de diverses sensibilitats i va dir que creia que el requeriment de la junta no prosperarà. L'alcalde, Miquel Calm, va voler deixar clar que ell no havia fet arribar el tema a la junta electoral, cosa que va ratificar la secretària municipal, que va aclarir que va ser ella qui va fer la consulta a la junta sobre la legalitat de la fórmula utilitzada per Laura Pujol. Aquesta regidora participarà en el ple fins que la resolució sigui ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona