Política

política

El TC no té previst reunir-se abans del ple de Girona

El tribunal podria encara convocar una reunió per dijous però, si no es fa, el cas es resoldria d'aquí a dues o tres setmanes

ERC i la CUP continuaran pendents de la resolució pel regidor que es disputen

El Tribunal Constitucional (TC) no té previst de moment reunir-se per dirimir els recursos que ERC i la CUP han elevat a l'alt tribunal espanyol en la disputa pel regidor que encara balla del nou consistori de Girona. Ahir, fonts del TC van confirmar que per ara no estava prevista cap reunió per aquesta setmana, això vol dir que el ple de constitució de l'Ajuntament de Girona, que es farà divendres, es faria sense saber encara la resolució del TC.

La llei no estipula que el TC hagi de resoldre els recursos abans de la constitució del nou Ajuntament, prevista per l'1 de juliol, com marca el calendari electoral. Tot i que ahir no estigués prevista cap reunió dels jutges que formen el tribunal, fonts del mateix organisme van assenyalar que tampoc no es podia descartar que en els pròxims dies es convoqués una reunió que servís per veure la qüestió electoral de Girona. Si no fos així, de del TC assenyalen que, en tot cas, la decisió del tribunal no quedaria en suspens durant mesos, sinó que calculen que es resoldria “d'aquí a dues o tres setmanes”.

Tot plegat, farà que ERC i la CUP continuïn expectants per si el TC acaba resolent el cas i quina posició adopta, ja que podria donar-se la circumstància que s'hagués de canviar la composició del consistori si finalment es donés un regidor a ERC, en detriment del tercer de la CUP, que correspon a Reagrupament Independentista.

Els recursos i contenciosos electorals fan que un mes i escaig després de les eleccions encara no es puguin confirmar els resultats. Això sí, Carles Puigdemont podrà finalment divendres accedir a l'alcaldia.

LA DATA

1.07.2011
És el dia
que Girona tindrà nou Ajuntament, després que se n'ajornés la constitució prevista per l'11 de juny.

El ple del cartipàs, la setmana que ve

Finalment, divendres que ve només es farà el ple de constitució amb els nous regidors. El que ja serà alcalde divendres, Carles Puigdemont, ha decidit finalment que el ple del cartipàs se celebri la setmana que ve. Tot i això, Puigdemont ja preveu el mateix dia 1 fer els decrets de nomenaments de les àrees dels regidors de l'equip de govern i després només caldrà la ratificació del plenari. El ple de constitució del nou consistori serà a la 1 del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona