Política

El TC accepta el recurs del PP però desestima el d'ERC

Els populars mantenen les esperances d'aconseguir un novè regidor a l'ajuntament de Barcelona

Els republicans assumeixen que queden fora del consistori gironí

En una doble decisió, el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'empara presentada pel PP català pel regidor que disputa a CiU a l'Ajuntament de Barcelona, al mateix temps que ha decidit no admetre a tràmit el recurs d'ERC de Girona. El partit va recórrer al TC després que una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deixés fora del consistori la formació. ERC al·legava que s'havia fet malament el recompte de vots en blanc i demanava que es donessin per bones dues paperetes.

El PP continua lluitant

El grup municipal de CIU a Barcelona, liderat per Xavier Trias, va recuperar el passat 23 de juny el seu quinzè regidor i va tornar a deixar al PP d'Alberto Fernández Díaz amb 8.

Inicialment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia fallat a favor del PP en el recurs que els populars van presentar sobre uns vots anul·lats en les eleccions del 22 de maig, el que concedia al grup d'Alberto Fernández Díaz un novè edil.

No obstant això, el 23 de juny el TSJC va dictar un “acte d'aclariment” a la seva sentència, que invalidava 3 vots del PP i tornava a girar la situació.

Els populars van decidir llavors demanar un escrit d'aclariment al TSJC i dur el cas al Tribunal Constitucional, que ara ha donat tres dies a les parts (PPC i CiU) i cinc dies a la fiscalia abans de pronunciar-se.

Fonts del PPC confien que en deu dies el TC es pronunciï i posi així fi a la disputa política que mantenen CiU i PPC per aquest regidor des de la nit electoral del 22 de maig.

La resolució dels recurs del PP no alterarà la constitució de l'ajuntament de la capital catalana, que es produirà aquest divendres.

ERC es queda fora de l'ajuntament gironí

Per la seva banda, la decisió del TC deixa sense representació ERC, que en les eleccions del 2007 va aconseguir quatre regidors. Una de les paperetes que la Junta Electoral anul·lava duia una imatge del fundador de l'Opus Dei, mossèn Escrivà de Balaguer.

El TC ha posat fi aquest dijous al procés pel qual ERC ha intentat obtenir representació a l'Ajuntament de Girona. El tribunal ha desestimat admetre a tràmit el recurs en considerar que no està justificada la seva “especial transcendència constitucional”. La decisió arriba després que tant la Junta Electoral Central com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “havien admès errors en tot el procés”, segons ERC, que remarca que ha volgut “defensar fins al final” els “drets dels més de 1.600 votants” que li van donar suport a les eleccions municipals del 22 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA