Política

begues

El PP i CiU apartaran ICV de l'alcaldia amb una moció de censura

Els dos partits, amb tres regidors cadascun, s'alien amb l'edil de Tot per Begues

Ramon Guasch només durarà un mes com a alcalde de Begues, ja que CiU, el PP i els independents de Tot per Begues s'han aliat per apartar-lo del càrrec amb una moció de censura que es debatrà el 12 de juliol. La intenció dels tres partits és proposar la convergent Mercè Esteve per a alcaldessa. Les últimes eleccions van donar ICV com a guanyadora amb 643 vots però amb tres regidors, els mateixos que van aconseguir CiU –la segona força més votada amb 542 vots– i el PP –que va obtenir 514 sufragis–. La resta dels regidors, fins a arribar als 13 que conformen l'Ajuntament, se'ls reparteixen Gent de Begues, Tot per Begues i ERC.

En el ple en què es va constituir l'Ajuntament, el passat 11 de juny, els diferents partits no es van posar d'acord entre ells i cadascun va presentar el seu propi candidat, per la qual cosa Ramon Guasch, d'ICV, va ser escollit alcalde com el cap de la llista més votada. Guasch repetia així com a batlle, ja que en el mandat passat va encapçalar un govern format per ICV-EUIA, CiU i ERC.

Aquest govern no s'ha repetit, mentre que CiU, el PP i Tot per Begues –aquest últim amb un regidor– sí que han aconseguit tancar un pacte, amb l'Ajuntament ja constituït. Com a fórmula perquè Esteve accedeixi a l'alcaldia, els set regidors del PP, CiU i Tot per Begues van presentar ahir una moció de censura, que serà debatuda i votada el 12 de juliol. Fina Redondo, del PP, serà la primera tinenta d'alcalde i Sadurní Vendrell, de Tot per Begues, el tercer tinent d'alcalde. Els tres partits argumenten que Guasch no ha estat capaç de formar un govern sòlid i que ser alcalde amb 3 dels 13 regidors “immobilitza la política municipal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona