Política

camp de tarragona i terres de l'ebre

ERC insta que no s'aturi la inversió pública

Ha presentat 35 esmenes als pressupostos, que suposarien 53 milions

Esquerra Republicana ha presentat un total de 35 esmenes als pressupostos en l'àmbit del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre amb l'objectiu d'evitar “una paràlisi de la inversió en obra pública”. L'únic diputat republicà de la demarcació, Sergi de los Rios, va tornar a denunciar: “Les nostres comarques reben menys diners que d'altres, i per sota del percentatge real de població que representem.” Segons ERC, si a la demarcació hi viu el 10,76% de catalans, la inversió reconeguda en el projecte de llei de CiU és del 7,8%. I el descens de la inversió d'un any a l'altre és més accentuat a les Terres de l'Ebre: es passa de 226 milions en el pressupost del 2010 als 65,1 milions en el projecte de llei del 2011. Al Camp de Tarragona: de 176,9 milions el 2010 a 142,1 milions en el projecte de llei que s'està debatent.

53 milions més

De les 35 propostes territorials, quatre són a l'articulat i les altres 31 tenen associada una partida i sumarien 52,5 milions d'euros de més en el cas que siguin acceptades. “ERC entén la difícil situació econòmica, però no volem que això sigui l'excusa per a una paràlisi total de la inversió, contra la qual cosa presentem esmenes”, diu De los Rios. El diputat confia que el govern de CiU “aprofiti ara el temps redactant projectes i licitant obres que ja tenen un pla constructiu en fase de redacció”. Aquests projectes són per a carreteres, serveis sanitaris i educatius, principalment a les comarques de l'Ebre.

Pel que fa al Camp de Tarragona, Sergi de los Rios va destacar la demanda de redacció del projecte constructiu del nou edifici de consultes externes de l'hospital Joan XXIII, tot fent un recordatori: “No acceptem que ens diguin que estudien fer un hospital nou.” Una altra de les esmes en què va posar més èmfasi ERC és la que demana que es compleixi l'acord de govern que atorgava una ajuda per a la construcció del pavelló poliesportiu de Cornudella de Montsant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona