Política

JOSEP SALA

ALCALDE DE FORALLAC (CIU)

“No fer el polígon era un gran error”

“Al llarg dels anys hem anat generant riquesa amb un model econòmic pròsper i equilibrat”

“Em van tractar de boig per fer el polígon industrial, i ara s'ha vist que la bogeria hauria estat no fer-lo”

27 anys
No volem ser excèntrics, però al pas que anem Josep Sala serà polític o alcalde de Forallac, millor dit, fins que ell vulgui. També és cert que en política no hi ha cap certesa. Si Julio Iglesias fixava la meitat de la vida als 33 anys, doncs Sala encara té camí per recórrer. I més vist el resultat de 8 a 1 regidors.

Josep Sala, alcalde de Forallac (CiU), ja es pot considerar un polític sènior. Un d'aquells que per la seva veterania, no per l'edat, i després de 27 anys d'alcalde, ens demostra que l'èxit en política, el suport que rep de la gent, no és només per haver fet coses.

Em pot dir quina és la clau del seu èxit polític?

No m'agrada aquesta paraula. És un concepte molt atrevit i crec que aplicat a l'àmbit de la política és encara més relatiu. En tot cas, l'èxit en la política és fruit de la confiança que generes en la població.

Què el manté, doncs, a l'alcaldia des del 1987?

La gent valora un alcalde no només pel que fa, sinó per com ho fa i també per la seva manera de ser. Si als alcaldes només ens valoressin pels projectes, la reelecció seria com una senzilla regla de tres: tant fas, tant vals. Però en política, i especialment en la política local, la població és molt exigent. Suposo que en el meu cas la gent em valora per tot un plegat de coses difícils de saber.

Sempre ha guanyat les eleccions per una àmplia majoria, però s'esperava incrementar encara més la diferència amb l'oposició?

Semblava que el 7 a 2 era un topall, i el 8 a 1 és un resultat que valoro molt positivament. Crec que ja no és només confiança, sinó un reconeixement a una trajectòria. Comporta un grau més de responsabilitat i d'exigència.

Com afecta l'actual context econòmic a Forallac?

Ens afecta igual que a tothom. És cert, però, que al llarg dels anys hem anat generant riquesa amb un model econòmic pròsper i equilibrat. Un model basat, principalment, en el turisme, els serveis i la indústria, per sobre, probablement, de les possibilitats que té un municipi de 1.800 habitants. Ara tot això ho trobem i ens ajuda a suportar el moment.

Una de les obres que més ha defensat és el polígon industrial. Com el valora ara en perspectiva?

Quan vam desenvolupar el polígon el 1996, amb mil milions d'inversió, em van tractar de boig per fer el polígon industrial, i ara s'ha vist que la bogeria hauria estat no fer-lo. No fer el polígon era un gran error. És una font de progrés i benestar per a tota la zona d'influència.

Es plantegen importants retallades?

Òbviament hem d'adaptar-nos al nou context, i això es nota en un alentiment dels grans projectes. El mandat passat, per exemple, no vam poder desplegar el pla d'habitatge assequible per a joves, cosa que sí farem ara. En general, la prioritat és mantenir el dia a dia, que el manteniment dels serveis no se'n ressenti.

Quines són les principals actuacions programades per al mandat?

El vial de la Bordeta al Puig de Sant Ramon, el nou vial intern de Vulpellac, la nova escola, el pavelló polivalent, la deixalleria o el nou accés a Peratallada, per citar-ne algunes.

El projecte de la nova escola s'està endarrerint molt, malgrat la voluntat de l'Ajuntament. Per quin motiu?

Aquest és un dels exemples més clars de les dificultats que generava el tripartit a la Generalitat. Estic convençut que amb el nou govern de la Generalitat, com ja m'estan demostrant, aquestes coses no passaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Marc Puigtió
Alcalde de Sant Julià de Ramis (ERC)

“Tot i la majoria absoluta, vam pactar amb el grup de Medinyà”

Sant Julià de Ramis
Sergi Barrera
Cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

“Pels joves és impensable no formar part de la UE”

Barcelona
Política

Albiol insisteix que té funcionaris que “es toquen els nassos”

Badalona
ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions per demanar asil a la frontera sud

BARCELONA
estat espanyol

Sánchez critica la citació de la seva dona amb una altra carta a la ciutadania

barcelona
memòria democràtica

Llach i Delgado a Via Laietana 43

barcelona
tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

barcelona
índia

Modi es proclama guanyador amb una estreta majoria al Parlament

barcelona
guerra a gaza

Biden pensa que Netanyahu allarga la crisi per a mantenir el poder

barcelona