Política

CARLES FORTIANA

ALCALDE DE LLERS

“Ara ja no veig la presó malament”

“Les necessitats bàsiques, aigua, llum i clavagueres, estan cobertes i ara no és època de complicar-se la vida”

“Hi ha petites obres previstes, però si el finançament no ressuscita farem el mínim i prou”

Carles Fortiana encapçalava la llista única que es va presentar a les eleccions. Llers és ara un poble amb poques discrepàncies. Com en la majoria de pobles, estan alerta per no estirar més el braç que la màniga. Quant a gestió, diuen que ja tenen “els mínims” i que ara els han de mantenir.

Quines necessitats té Llers el 2011?

Ara tenim els mínims perquè hem procurat que fos així en els darrers anys. La nostra principal preocupació és mantenir el que tenim, ja sigui la llar d'infants, la piscina o el pavelló. És a dir, hem aconseguit tenir uns serveis i ara la nostra preocupació és gestionar-los adequadament.

Aquest, doncs, no serà un mandat en què les obres grosses tinguin cabuda a Llers?

No. Hi ha petites obres previstes, però si el finançament no ressuscita farem el mínim i prou. Les necessitats bàsiques, aigua llum i clavagueres, estan cobertes i ara no és època de complicar-se la vida.

Abocats, doncs, a la gestió, no fos que ens enganxéssim els dits.

Sí, sí, sense cap dubte.

Llers canviaria si s'obrís l'accés nord de l'autopista. Ho veu possible?

Hem parlat diverses vegades amb l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i ell m'anima perquè ho veu amb optimisme.

Condiciona l'obertura de la presó a l'accés a través de l'autopista.

No tinc clar que ell pugui condicionar-ho. Em consta que existeix la voluntat de la Generalitat de completar l'accés. Per a Llers seria molt avantatjós, perquè els pobles del nord de Figueres no hauríem de travessar tot Figueres per anar a agafar l'autopista a Borrassà. Les nostres indústries del polígon Pedrosa en sortirien clarament beneficiades. El fet que s'hagués completat l'accés ens donaria més vida.

Calia completar la urbanització
de la Vinya Gran.

Vam presentar un projecte al Pla d'Obres i Serveis fa quatre anys i ens el van denegar perquè era una urbanització que no estava cedida a l'Ajuntament. Això ara ha canviat. Quan toqui ho tornarem a presentar. Aquesta serà una de les obres de més finançament que potser tindrem al davant. Ens faltarà poca cosa més al Poble Nou, poca cosa més a la Montserrat.

La presó tan a prop va incomodar en un primer moment, no?

Pertany a Figueres però Figueres ni la veu ni hi té els accessos. Admeto que al principi era reticent però, un cop vist el funcionament, vaig anar canviant d'opinió. La consellera Tura ens va fer veure el funcionament d'aquests centres i ara ho veig millor. No porta cap problema a la població i menys al lloc on és. Ara ja no la veig malament per a Llers.

El nou accés al cementiri està pendent.

Sí, és una de les petites obres a la vista. Ens queda acabar la xarxa d'aigua del Poble Nou, que encara és dels anys quaranta. També ens falta l'enllumenat de la Montserrat, que es farà aquest any, i la coberta de la casa de la gent gran, que ara mateix és una regadora.

Llista única, és que ho van fer molt bé els quatre anys anteriors?

Penso que ho vam fer força al gust de tothom. Des de l'Ajuntament sempre hem pensat que cal treballar per a tothom i així ho vam fer.

Si no vivíssim en plena crisi, amb quin projecte s'atrevirien?

Si les coses anessin com fa cinc anys enrere, acabaríem de completar la zona esportiva. Hi havia un projecte molt interessant que incloïa una pista de tennis, una pista poliesportiva descoberta i una zona de pícnic, assentar la zona esportiva de la Vinya Gran a Hostalets.

K

L'entrevista completa a www.elpuntavui.cat
La vida associativa és rica.
Sí, i ens interessa molt donar-hi suport perquè és un eix bàsic del municipi.
Un alcalde que no demana escola!
A l'escola hi ha més de dos-cents nens d'Albanyà, Llers, Terrades. Ara es parla de mancomunar serveis. Vam ser dels primers. L'escola és a Llers i tenim l'obligació de fer el manteniment: aigua, llum, neteja, gasoil de la calefacció. Vam parlar amb els altres alcaldes i van accedir a posar-hi la part proporcional que els pertoqués. Ells, a més, tenen el transport i el menjador gratuït i els de Llers, no. Així que en la piscina hem fet els mateixos preus com si fossin de Llers. Mancomunant, nosaltres ja estalviem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro