Política

JOAQUIM PAGÈS

ALCALDE DE TORTELLÀ (IDT - PM)

“Primer, atendre les persones”

A curt termini, l'única inversió important seria per fer una pista poliesportiva coberta

Després de dos anys sense puges, el 2012 s'incrementaran els impostos i taxes, però fins a l'IPC, com a màxim

Joaquim Pagès, llicenciat en Història i mestre jubilat, va néixer a can Manté de Tortellà el 1945. Va accedir a l'alcaldia a la meitat del mandat del 2003 al 2007, arran d'un pacte amb CiU. Tant en les eleccions del 2007 com en les últimes, els independents de PM van assolir la majoria absoluta.

Com es presenta aquest mandat?

Seran uns anys en què haurem de tenir molt present l'atenció a les persones. Afortunadament, els projectes principals que ens havíem proposat quan vam entrar en el govern ja els tenim fets: contenidors soterrats, rehabilitació dels edificis municipals, l'arranjament de la zona esportiva, el parc de can Santaló... Fins que no es convoqui un nou pla d'obres i serveis, les grans obres quedaran en suspens.

Però d'equipaments, déu n'hi do, els que tenen.

Sí. Mira, Tortellà i la seva rodalia té una població envellida, i per això calia un centre de recursos per a la gent gran, que ja tenim, i s'hi fan moltes activitats. D'altra banda, disposem d'un teixit industrial notable que, amb les dificultats pròpies dels temps que corren, van tirant endavant. Per tal que es pogués compaginar la vida laboral amb la familiar, vam planificar una llar d'infants. Ja la tenim pràcticament acabada i, si no hi ha entrebancs, l'estrenarem el setembre de l'any que ve. De cara a les activitats culturals, vam projectar una sala de lectura i de noves tecnologies i, a l'ajuntament vell, una sala polivalent.

Ara, el problema serà el manteniment.

No et pensis. El cost és mòdic perquè les activitats en aquests equipaments van a cura de gent que ho fa desinteressadament. D'altra banda, a l'Ajuntament ens hem estret el cinturó i no fem cap mena de despesa supèrflua. El centre de recursos funciona amb un conveni amb el Consorci de Benestar Social de la Garrotxa. La resta ho porten voluntaris i un regidora es cuida de la sala de lectura. I quant a llum i calefacció, hem fet millores per incrementar l'eficiència energètica.

Els falta alguna altra instal·lació?

Sí, ens caldria una pista poliesportiva coberta. No seria un pavelló, eh? Hi ha diferents punts del poble on es podria construir. Però som realistes i hem de pensar primer en els serveis d'atenció a la gent.

I la situació financera?

Tenim un endeutament de només el 12,9%. El problema és que hi ha subvencions que arriben amb uns mesos de retard. Això ens obligarà a firmar un crèdit pont per esperar les subvencions. D'aquesta manera no farem anar malament les empreses que han fet obres per encàrrec del municipi.

És el primer cop que han de demanar un crèdit?

Sí, però bé, això entra dins de la normalitat.

Els tortellanencs han de témer una pujada d'impostos important?

No, no. Fa dos anys que no hem pujat res, ni taxes ni impostos.

Ni l'IPC?

Només en uns casos. Però la majoria, res, zero. Què passarà el 2012? Doncs que haurem de pujar els impostos segons l'índex de l'IPC, aproximadament, i les taxes, de manera semblant o una mica menys. No podem estar massa temps sense pujar res perquè arribaria un dia que hauríem de fer una puja molt gran, de cop.

Ja saben quines obres miraran d'incloure en el pròxim pla d'obres i serveis?

Tenim uns carrers que hem d'acabar d'arreglar. Un ja el tenim licitat i està finançat amb recursos del Departament de Territori. Els altres carrers (de Sales, Sant Joan i d'Olot) i una plaça (del Vinyot), així com la millora de la xarxa de camins, mirarem que entrin en el pròxim pla. Ep, però primer mirarem que no suposi una despesa important per als veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona