Política

Aspirant a ministre

Llorens aspira en aquestes eleccions a obtenir els millors resultats de la història del PP a Lleida, és a dir, guanyar els comicis i obtenir dos diputats i un senador. I així ajudar a la possible majoria absoluta del PP a l'Estat, com vaticinen algunes enquestes.

José Ignacio Llorens és un històric dels passadissos del Congrés i dels escons populars, des d'Alianza Popular. Amb 68 anys ara aspira a un nou escó en la que seria la seva setena legislatura i es manté com un dels homes forts del seu partit en l'àmbit agrari. Per formació i ocupació, és a dir, com a enginyer agrònom i funcionari de l'Iryda, i per la seva activitat parlamentària, que ha estat sempre lligada a l'agricultura. En aquesta darrera legislatura ha estat el portaveu del PP en aquest àmbit.

Ara fins i tot alguns, com l'Alícia Sánchez-Camacho, l'han situat com a aspirant a la cartera del Ministeri d'Agricultura si guanya el PP, una proposta a la qual Llorens no fa cap lleig: “A qui no li agradaria al final d'una trajectòria tenir aquest reconeixement i treballar per l'agricultura?”, afirmava fa poc en una entrevista. Els rumors han crescuten haver-se sabut que, fins i tot, com a propietari d'una acadèmia d'idiomes a Lleida, ha aprofitat per fer una estada a la Gran Bretanya per desenterrar el seu anglès.

Sempre ha estat a primera fila del partit a Lleida, sempre manant des de la segona fila i “cuinant” les línies d'actuació d'acord amb les directrius de Madrid, més que de Barcelona. No va viure bons moments quan el PP va estar liderat a Catalunya i Lleida per Josep Piqué i Jordi Montanya, respectivament. A ell se l'ha situat en moltes ocasions en l'ala més “dura” o dretana de la formació i ha tingut sempre el suport dels dirigents de tota la vida del partit a Madrid i sobretot del seu amic, ara l'eurodiputat Aleix Vidal-Quadras.

Com passa a molts dels populars, recorden amb enyorança els vuit anys de govern de José María Aznar i usen aquest període com a exemple que poden recuperar l'economia estatal i crear ocupació, “que és el principal objectiu pel que treballarem, tot i que ens trobem en un període en el que caldrà fer polítiques d'austeritat i recuperar l'economia abans de parlar d'inversions”. Creu que “els problemes tenen solució, però cal dir la veritat als ciutadans”.

S'ha ficat entre cella i cella que el projecte del canal Segarra-Garrigues s'ha fet malbé, amb la reducció a la meitat les hectàrees de regadiu i que aquesta situació només busca transvasar aigua de Lleida cap a Barcelona. Ho ha dit sempre i ho continua dient.

També reitera que l'autovia de Lleida a França per la Val d'Aran, l'A-14, ha de ser una prioritat i especialment en els trams d'entrada i sortida a la vall pirinenca, un territori del qual és un habitual per passar-hi les vacances amb la seva esposa i on afirma que hi té molts amics.

El perfil José Ignacio Llorens i Torres Als 68 anys, vol ser diputat per setena vegada amb el PP per les terres de Lleida


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona