Política

opinió

On són els “intel·lectuals espanyols”?

La campanya té alts i baixos. Un to avorrit i algunes pinzellades crispades, com les de Peces-Barba: “Aquest cop no caldrà bombardejar Barcelona.” “Hauríem anat més bé amb Portugal que amb Catalunya.” El personatge vol fer-se perdonar, tot i que se'l recordarà com un babau i un ignorant a qui un sector carca ha rigut les gràcies.

Des de fa temps, Catalunya té un problema amb els anomenats “intel·lectuals espanyols”, on hi ha personatges com Peces-Barba. Un pare de la Constitució que mai ha tingut cap gest jurídic generós en favor de res més que no fos lluitar pel seu punt de vista imperialista. Quan diu nosaltres, a qui es refereix? A la seva Espanya, al Reial Madrid, als pares de la Constitució?

En el procés del retallat Estatut, ja va sobtar el silenci d'aquests intel·lectuals anomenats progressistes com Peces-Barba, que, en el període de la Transició, van arribar a acceptar algunes diferències catalanes. Ara, fins i tot, les ridiculitzen. El PP i Enrique Múgica, en nom del Defensor del Poble, van presentar un recurs contra l'Estatut i es fa difícil entendre que cap dels intel·lectuals es pronunciés en contra d'una impugnació que no tenia ni cap ni peus.

Fóra bo que l'anomenada diplomàcia catalana dediqués esforços pedagògics a mostrar la realitat catalana a determinats personatges que actuen portats pels sentiments espanyolistes, des de la ignorància. Que els l'expliquin amb arguments. Després de les eleccions, Catalunya haurà d'explicar a les noves Corts per a què ha de servir el pacte fiscal. De ben segur que opinions de determinats “intel·lectuals espanyols” serien ben rebudes per crear un ambient més adequat que l'actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES