Política

Des de les Illes balears

Nacionalitzar “Sa Nostra”

EU va obtenir el pitjor resultat de la seva història en les passades generals

“Sa Nostra” nacionalitzada. Esquerra Unida proposa crear una banca pública. Com? Nacionalitzant les caixes d'estalvis. Posen un exemple: la Caixa de Balears, que ara ja no és tan sols dels mallorquins sinó una sèptima part de les caixes de l'arc mediterrani, passaria a ser pública. “Estarien al servei del ciutadà en lloc de respondre als interessos del mercat.” Els candidats al Congrés i al Senat per Mallorca d'Esquerra Unida (EU), Alejandro Aparicio i Conxa Calafat, es van citar ahir dematí al Mercat de Pere Garau, el centre neuràlgic de la multiculturalitat d'aquestes Illes, per presentar potser una de les propostes més agosarades de la campanya però que difícilment arribarà a l'electorat balear.

Al Mercat de Pere Garau només hi ha espais electorals per al PP i el PSIB-PSOE. Durant la campanya electoral autonòmica, el president José Ramón Bauzá va prometre que tancaria [M] si governava. Ara hi ha un expedient de regulació d'ocupació en marxa i, segurament, la televisió del Consell de Mallorca tancarà després del 20-N. Des de l'ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) van fer saber a EU que no tornaran a sortir: que amb el míting que van fer al municipi de Calvià n'hi havia prou. EU i també PSM-IV-ExM van denunciar aquesta situació davant la Junta Electoral. Els han donat la raó i, encara que sigui mínimament, [M] i IB3 els hauran de dedicar un espai.

Recuperar la banca pública especialitzada; renacionalitzar la Caja Postal de Ahorros, integrada ara en el Banco Bilbao Vizcaya Argentaria; i crear entitats semblants a l'Institut Català de Finances a cada comunitat autònoma són les propostes que ahir va presentar EU: “El mercat és l'economia real, i no els financers, on l'especulació i el benefici deixen les persones en segon terme.” Emperò no les van explicar als centenars de veïns de Pere Garau. Van passejar pel mercat i van repartir paperetes i van parlar més que convèncer, fins i tot amb els que ja ho tenien clar: “Jo votaré en Jaume Matas!”, expresident del govern balear i exministre de José María Aznar i ara també imputat en un regadiu de casos de corrupció.

Pere Garau és la barriada més poblada de ciutat, hi viuen prop de 29.000 persones i un 34% són immigrants. És un dels barris més castigats per la crisi econòmica. En les passades eleccions generals, EU va obtenir el pitjor resultat de la seva història a les Illes Balears, només va aconseguir un 2,84% dels vots. En el darrer congrés, el partit es va trencar i va néixer una coalició (IV) que ara es presenta amb PSM i ExM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una carta contra la “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona