Política

La rebaixa de sou dels funcionaris afectarà les pagues extres

Ortega explica que els ajustos de salaris tenen a veure amb una part d'un complement que s'aplicarà en les dues pagues extraordinàries del 2012 i que els treballadors “no ho notaran tant”

Assegura que dilluns al vespre, el dia abans que Mas fes públic els nous ajustos, va parlar amb els sindicats majoritaris

Després de l'anunci ahir del president Artur Mas sobre els nous ajustaments que aplicarà el govern català, avui la vicepresidenta Joana Ortega ha concretat algunes de les mesures, bàsicament les que afectarà als treballadors públics. Segons ha explicat Ortega a TV3, les rebaixes de salaris als funcionaris està relacionada amb “una part d'un complement” que es podria aplicar dos cops l'any amb les dues pagues extraordinàries.

La vicepresidenta ha explicat que els “ajustos” en el salari dels treballadors és “temporal” i “acotat” a l'any 2012. A més, ha remarcat que “no es notarà tant” i que està convençuda que els treballadors públics, que ha recordat que tenen la feina assegurada, “poden fer l'esforç”.

Ortega ha remarcat sobre les mesures que encara no s'ha escrit “la lletra petita” i que cal acabar de concretar i acordar amb els sindicats. De fet, en aquest punt ha assegurat que dilluns al vespre, el dia abans que Artur Mas anunciés els nous ajustaments, va parlar amb els sindicats majoritaris per expressar-los la necessitat de “tornar a obri la via del diàleg” per prendre noves mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona