Política

JUSTÍCIA

La implantació de la nova oficina judicial ja està en marxa

ACatalunya, li ha arribat l'hora de trencar definitivament amb la justícia del segle XIX. El govern de la Generalitat s'ha marcat com un dels objectius principals d'aquesta legislatura la implantació de la nova organització de l'administració de justícia. I el repte, que el departament de Justícia considera prioritari i inajornable, es començarà a afrontar aquest any, després d'un període dedicat intensament a la definició del projecte i al disseny de la seva estructura.

La modernització d'aquest servei públic fonamental s'executarà mitjançant el desenvolupament del model d'oficina judicial introduït ja l'any 2003 en la reforma de la llei orgànica del poder judicial, que deixarà enrere el tradicional esquema de treball dels jutjats com a organitzacions tancades, d'esquenes les unes a les altres. Un sistema que els manté sobrecarregats amb tasques administratives, i els impedeix la resolució eficient i la col·laboració en períodes d'augment de volum d'assumptes o variacions puntuals en matèria de personal.

La nova oficina judicial permetrà l'organització de serveis comuns que assumiran, de manera centralitzada i amb uns mateixos criteris, les tasques de tramitació i execució de tots els òrgans judicials, perquè el jutge pugui dedicar-se a impartir justícia de manera ràpida i eficaç. Al llarg d'aquest 2012 està previst que això comenci a fer-se realitat.

Per dur a terme aquesta transformació que ara s'inicia, i que revertirà en un millor aprofitament dels recursos materials i personals, el departament de Justícia aprofundirà en la implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació, les anomenades TIC, que seran la peça clau del nou sistema.

Catalunya iniciarà el canvi que permetrà la substitució progressiva dels expedients en format paper, mitjançant la implantació de l'expedient judicial electrònic que, a més, es podrà consultar a través d'internet, en funció del perfil assignat a cadascuna de les parts que intervenen en el procés.

La nova organització judicial i l'ús de les noves tecnologies inicien així el camí cap a una justícia eficaç, propera al ciutadà i pròpia del segle XXI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei que ara anirà al Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona