Política

política

Quatre candidats aspiren a presidir ERC

El congrés regional d'ERC a Girona, que se celebrarà el 4 de febrer que ve, ha de renovar també la permanent

La convocatòria del congrés regional d'ERC a Girona pel dia 4 de febrer, a Porqueres, ha obert ja la cursa per a la presidència del partit, ara en mans de Josep Carrapiço, i la permanent regional. Tot i que el període de presentació de candidatures es tancarà definitivament el 31 de gener, ara mateix se n'han presentat quatre: l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Carles Bassaganya; l'alcalde de Vilablareix, David Mascort; l'exalcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i l'exalcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot. Aquests serien, doncs, els precandidats, en espera que es tanqui definitivament el període de presentació de candidatures.

Ben posicionats

Josep Carrapiço, actual president del partit a Girona, mai ha volgut parlar d'un relleu pactat o amb candidat oficialista, “i menys en un partit assembleari”, com sempre diu. Però el que és cert és que Carles Bassaganya, que va ser el director general de l'administració local des del 2006 fins al 2010, o Josep Maria Rufí parteixen d'un bon posicionament, si bé, al final, la militància serà la que decidirà.

Ara mateix, però, el que també és cert és que hi ha converses entre candidatures per poder arribar a algun acord per integrar-se en una sola llista.

Assemblearisme en estat pur

El congrés és el màxim òrgan de la federació regional d'ERC, el forma tota la militància adscrita a les seccions locals de la demarcació de Girona i té una vocació assembleària. La comissió organitzadora, elegida en l'última executiva regional celebrada a finals de desembre, va acordar celebrar el congrés que ha de portar una nova direcció del partit el dissabte que ve, 4 de febrer, a la sala polivalent de Can Carreras, a Porqueres. I és en aquest marc, el del congrés, on s'elegirà la nova presidència i la permanent regional pels quatre anys vinents. Totes les persones militants adscrites a la federació poden presentar candidatura a la presidència; el termini de presentació es tancarà el 31 de gener vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona