Política

Congrés “de consolidació” per CDC a Perpinyà

El partit de govern a la Generalitat ha esdevingut la tercera força política a Catalunya Nord amb la incorporació de nou batlles i un conseller general procedents de partits estatals francesos

Sota el lema bilingüe Bougez les P.O. - Moguem el nord ha tingut lloc aquest diumenge -al l'històric cinema Castillet de Perpinyà- el tercer congrés de la federació autònoma de Convergència Democràtica de Catalunya a la Catalunya Nord.

El president reelegit, Jordi Vera, afirma que “aquest congrés és el de la consolidació de Convergència a les comarques nord-catalanes” amb la incorporació al partit catalanista i centrista de nou batlles i un conseller general procedents de formacions polítiques d'àmbit estatal, com la UMP del president Sarkozy o del partit socialista. En el congrés, entre el centenar llarg de militants presents, s'hi podia veure alguns dels nous batlles militants com Jean Amouroux de Tresserra, Jean-Claude Barbaud de Costoja, André Bordaneil de Morellàs Les Illes, Jacques Galtié de Real, Claude Picas del Pertús, Yves Porteix de Sureda, Jean-Jacques Rouch de Tuès, Pierre Bataille de Fontrabiosa i Alexandre Puignau de Les Cluses. Segons Vera tots ells son “catalanistes des de sempre” però que “fins ara no havien trobat un partit catalanista creïble com el nostre, un partit de govern”.

Intervenció de Germà Gordo

Representant CDC “del sud” hi havia els alcaldes de Roses Carles Pàramo i de Puigcerdà Albert Piñeira que acompanyaven a Germà Gordo, secretari de govern de la Generalitat i col·laborador directe del president Artur Mas.

En el discurs d'obertura Gordó ha assenyalat que amb les noves incorporacions de batlles CDC “passa a ser la tercera força política” a Catalunya Nord. Gordó ha volgut esvair dubtes sobre el catalanisme de la formació i dels nous adherents deixant clar que “el nostre país va de Salses a les Cases d'Alcanar i la nostra nació de Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer”. El secretari del govern català ha volgut destacar que “els dossiers i projectes transfronterers hem decidit que es tractin des de Perpinyà i no a Barcelona” fent referència a la nominació del nord-català Alexandre Puignau com a responsable dels afers transfronterers i euroregionals de la Generalitat.

Bona part de les intervencions i ponències s'han realitzat en francès ja que en els estatuts de la federació nord-catalana “es defineixen com a oficials el català, el francès i l'occità de la comarca de la Fenolheda” explica Vera.

Comissió permanent i Executiu

Jordi Vera ha estat reelegit president de la federació, Donald Smith i Christian Vaast vicepresidents, Joan Gaubí i Françoise Tibau a Relacions Institucionals, Xantal Gaubí Educació, Claude Perramond responsablde de Lleis i Reglaments, Jean-Sébastien Haydin Secretari d'Organització, Felip Simon es farà càrrec de les seccions territorials. Tots els batlles membres de CDC fomen part de facto de l'executiva del partit.

La Comissió Permanent estarà formada per Alexandre Puignau pels temes europeus, transfronterers i de militància, Roger Segura com a president del Consell Federal conjuntament amb Yves Porteix, Clotilde Ripoull com a presidenta del grup municipal Centristes Catalans a Perpinyà i pel batlle del Pertús Claude Picas i el conseller general i batlle de Font-rabiosa Pierre Bataille.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona