Política

Per Junqueras, els mateixos que neguen els Països Catalans en demostren l'existència

El president d'ERC assenyala que el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya són els territoris més maltractat pel dèficit fiscal

Crida a participar en la manifestació del 25 de març a Palma per fer front a l'”obsessió malaltissa” del PP contra el català

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest diumenge que aquells qui neguen l'existència dels Països Catalans no fan més que demostrar “fins a quin punt som un poble”. El líder republicà també ha fet una crida a participar en la manifestació del proper diumenge 25 de març a Palma en defensa del català.

Per Juqueras, “que els Països Catalans són una realitat ens ho demostren, amb visceralitat, fins i tot aquells que en neguen l'existència, com neguen la història o neguen la llengua que parlem, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, ignorant o qüestionant les evidències científiques”.

En un apunt al seu bloc, el president d'Esquerra ha assegurat que els mateixos que “s'abraonen sobre l'existència d'un país” acaben sent “els que s'encarreguen de demostrar-nos fins a quin punt som un poble”.

En aquest sentit, assenyala que només cal fixar-se en la “dèria nacionalista” espanyola que s'oposa a la construcció del corredor ferroviari del mediterrani, “malgrat ser la infraestructura més justificada per raons econòmiques de les darreres dècades”.

A més, constata que els tres territoris “més maltractats per un dèficit fiscal que no té parangó a Europa” són, “curiosament”, el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.

“Som les terres de paga catalana, les que més aportem a la caixa comuna i les que, amb notable diferència, menys rebem”, afegeix Junqueras citant les paraules del mallorquí Joan Lladó.

I és que segons el republicà, el nacionalisme espanyol, a l'hora de repartir els recursos, sap molt bé “a on han d'anar els doblers i cap a on no”.

La llengua comuna, en joc

Finalment, el també alcalde de Sant Vicenç dels Horts denuncia “l'obsessió malaltissa contra la llengua catalana” del PP. Així, recorda que al País Valencià “tot són entrebancs cap a les línies d'ensenyament en valencià”, al Principat té la immersió lingüística “en el punt de mira” des de fa temps i a les Balears ha desplegat una ofensiva on “tot s'hi val per imposar la supremacia del castellà arreu i foragitar la llengua pròpia de l'àmbit públic.

Per aquest motiu, Junqueras emplaça tota la nació a mobilitzar-se en favor del català en la gran manifestació convocada per l'Obra Cultural Balear el proper diumenge 25 de març a Palma.

“Tots hi som cridats, tant els veïns de Maó o Manacor com els de Vinaròs o Sant Vicenç dels Horts. Ens hi estem jugant la llengua, ens hi estem jugant el país que uns estimem i altres s'entesten a fer desaparèixer”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona