Política

JOSEP GUIOLÀ

ALCALDE DE SANT CLIMENT SESCEBES

“El centre termal, el repte del mandat”

L'alcalde de Sant Climent Sescebes creu que, en la situació actual, mantenir els serveis ja és un bon objectiu

Aposta per un centre termal amb inversors privats per no afectar les finances municipals

Candidat únic.
Com passa a altres pobles petits, la llista CiU encapçalada per Josep Guiolà era l'única que es presentava en les dues últimes eleccions municipals. Una placidesa política que sembla que els veïns aprecien: amb 570 habitants, el municipi manté un lleuger moviment creixent.

Josep Guiolà afronta el seu segon mandat com a alcalde Sant Climent Sescebes. Tot i que el municipi no estigui gaire endeutat, admet que el context econòmic general i les finances municipals no permetran grans inversions en l'immediat.

Quins són els objectius de l'equip municipal per a aquest segon mandat?

Amb la situació global en què ens trobem, l'objectiu només pot ser mantenir-se i garantir el seguiment del que tenim: els serveis i
el manteniment del poble, el cost del personal i les nostres actuacions per la cultura i les entitats del municipi.

Quin és el pressupost de Sant Climent Sescebes?

Enguany tindrem un pressupost d'uns 400.000 euros. L'any passat era d'uns 900.000 euros però uns 300.000 euros corresponien al projecte de Regeneració del centre urbà que hem acabat aquest mes de març.

Té un municipi endeutat?

Poc, tenim un endeutament d'un 7 o un 8 per cent. Com a molts ajuntaments, se'ns van acumular a final del 2011 un deute a proveïdors i ens queden per pagar uns 45.000 euros de la regeneració del centre urbà. Vam haver de contractar un préstec; això vol dir pagar interessos i ens condiciona el que podrem fer ara.

Obligarà a replantejar el projecte d'centre termal?

No, això segueix. És un projecte d'uns 4 milions però que no ha d'afectar les finances municipals perquè s'ha de fer amb un inversor privat. Estem en aquesta fase, de recerca dels inversors. Hi ha diferents propostes, de dimensions diferents que s'estant treballant.

Com ha ser aquest centre i en quins terminis es pot concretar?

Amb la declaració d'aigua mineromedicinal de la font Pudosa, que és municipal, el que pretenem és crear un centre més lúdic que no pas termal i un hotel. Ha de ser un revulsiu important per al municipi i una de les nostres imposicions és, precisament, que aquesta activitat es desenvolupi aquí i que generi activitat al poble. Veig difícil que es pugui decidir res sobre aquest projecte durant aquest any, però el centre termal és el nostre principal objectiu per als quatres anys d'aquest mandat.

També veu bé els parcs eòlics de l'Albera?

Sí, nosaltres hi érem favorables i continuem pensant que es pot fer ben fet i que pot ser positiu. Crec que la majoria de la població del municipi ens dóna suport en aquest sentit. Però, de totes maneres, tot aquest projecte de parcs eòlics sembla molt aturat.

Per què s'ha deixat de fer el mercat jueu?

No tenia gaire sentit. Coincidia amb la Passió, que sí és molt nostra i associada al nom de Sant Climent Sescebes. En canvi ens costava assumir l'organització del mercat jueu. A proposta meva, vam coincidir a deixar-ho de fer i hem de pensar en una altra manifestació, basada en productes d'aquí i fora de Setmana Santa.

La base militar al municipi és un factor positiu o una molèstia?

Té molt poca incidència. Tenim relacions institucionals normals i hem millorat la qüestió de les proves de tir. Una molt petita part dels militars tenen la seva residència aquí. No és un tema que tingui repercussions ni en positiu ni en negatiu per al nostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA