Política

Sumes i relleus per canviar la política i un país des de la comarca

DES DE BORRÓ

El cap de setmana passat ens ha deixat el congrés del Bloc Jove de la Safor, amb una nova coordinadora: gent més jove i relleu. Em quede pràcticament amb les mateixes sensacions que vaig tenir el passat mes de febrer, quan vam deixar de formar part de la coordinadora del Bloc Jove del País Valencià, per donar pas a una coordinadora ampla, i amb una joventut més que preparada. L'equip guanyava en quantitat i qualitat i u pot deixar-se il·lusionar amb tota tranquil·litat pel projecte. Il·lusió, tranquil·litat i reconeixement per la tasca feta fins a hui.

Tant en un cas com en l'altre —país i comarca— ambdós relleus han anat aparellats d'una suma en gent. Carles, Rubén, Maria, Mireia, Jesús, Àngela, Xavi, Angelo, Aurora… junt a Laura, Helena, Alícia, Iván i Miquel són solament la part més visible del projecte. No es tracta d'un simple recanvi de noms i persones en els respectius llocs sinó que hi ha una renovació tant en la coordinadora com en la gent que forma part d'un projecte de joves polítics que volen reforçar el missatge que ha bastit Compromís. Suma i canvi en les maneres de d'organitzar-nos, més planificació i un desig de capgirar la manera de fer política.

El company Carles Morant, nou secretari comarcal, va explicar que entre els objectius de la nova coordinadora hi ha els d'integrar en les dinàmiques del Bloc Jove la gent que ha participat dins i fora de les candidatures de les eleccions locals, estar al costat de la nostra gent en cada poble.

I encara va donar una volta de rosca, perquè el nostre sostre pot ser el punt de partida per canviar el país. La manera, dinamitzant la gent que ha manifestat voler col·laborar amb Compromís. Les últimes eleccions han mostrat una realitat, hi ha gent nova que vol participar en aquest somni que és Compromís. A tota esta gent a qui estem fent partícep, li hem de donar les ferramentes per dissenyar la nova política. Totes i tots, de fet, ens han de dir com volen que siga i actue Compromís.

De dificultats, retallades, agressions a la democràcia, atacs als serveis públics (a l'escola, a la sanitat…) en trobarem. D'interrogants sobre com millorar la participació i com gestionar el creixement, també. Estos reptes, però, han de funcionar d'esperó per continuar amb més força. I, també, amb més gent i amb noves maneres de fer les coses. Relleus, reconeixements i sumes són moments, actituds i fets que fan la nostra societat un poc més habitable. A pesar del dolor, a pesar dels canvis.

Relleus, reconeixements i sumes són tres circumstàncies que, ben arrelades, faran del nostre país un lloc millor. Després d'haver agafat forces al port, eixim de nou a la mar. Si voleu podeu venir amb nosaltres. Ara sí, que tinguem sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona