Política

POLÍTICA

Reagrupament posa el punt de mira en les municipals

La formació que lidera Joan Carretero té 528 afiliats a la demarcació i vol créixer amb la vista posada en els comicis locals

Rcat va obtenir una trentena de regidors i una diputada a la regió amb pactes diversos

Amb 528 afiliats, Reagrupament ja treballa als municipis per preparar candidatures per a les pròximes eleccions locals mantenint com a eix la reivindicació independentista i la regeneració democràtica. L'estratègia és portar al territori les campanyes nacionals de Rcat. Això obliga a reforçar l'organització interna, és a dir, l'estructura comarcal a la regió.

Segons Carles Bonaventura, coordinador regional, també s'apostarà per participar i col·laborar activament en les campanyes organitzades per diverses plataformes independentistes, com ara l'Assemblea Nacional Catalana, #novullpagar, la insubmissió fiscal, entre altres actuacions destinades a forçar el marc juridicopolític espanyol. Tot això, però, sense perdre de vista en cap moment el principal objectiu: treballar per la màxima unitat independentista amb vista a les pròximes conteses electorals”, segons destaca Bonaventura.

Ara per ara, l'estratègia de la formació ha estat incorporar-se en coalicions o participar en altres candidatures per afavorir la unitat. En el marc d'aquesta aposta estratègica, Reagrupament ha aconseguit arribar als 32 regidors a la demarcació, ja sigui anant amb ERC, CiU, la CUP o llistes independents.

Els regidors

Aquest nombre de càrrecs locals es deu sobretot a la plataforma Endavant Cerdanya, que va obtenir 23 regidors en les últimes municipals. No tots els càrrecs d'Endavant Cerdanya són de Rcat, la majoria són independents, però estan vinculats a la xarxa municipalista de Reagrupament.

Pel que fa a altres municipis de la demarcació, Rcat té un regidor a Girona per un acord amb la CUP; a Banyoles, un altre en coalició amb ERC, igual que a Flaçà; a Olot, també un amb una entesa amb CiU, i també a Breda, Vilanova de Ter, etc. El moviment que lidera Joan Carretero també va participar en una vintena de candidatures més, amb resultats desiguals.

LA FRASE

Treballem per la màxima unitat independentista amb vista als pròxims reptes electorals
Carles Bonaventura
coordinador regional de rcat

Una diputada a Madrid en coalició amb ERC

Reagrupament va obtenir, dins la coalició d'ERC, Rcat i Catalunya Sí, representació al Congrés dels Diputats en les últimes eleccions espanyoles. La diputada Teresa Jordà (ERC) és la representant a de la coalició independentista. Segons Bonaventura, la presència al Congrés i, en l'àmbit local, a diversos municipis que són capital de comarca, a més d'altres poblacions, els “ha de fer ser optimistes pel que fa al futur de la formació en pròxims reptes electorals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA