Política

opinió

La investigació política

Després del rescat de la banca és l'hora de la política i la política es fa als parlaments. Això, malgrat que hi ha aspectes dels reglaments que daten del segle dinou i llavors els tràmits són llargs i feixucs. Què espera el govern de Mariano Rajoy per convocar el debat de l'estat de la nació al Congrés dels Diputats? És un debat que tradicionalment es fa el mes de juny. Ara, però, és el moment de saber com es plantejarà la situació des del govern i des de l'oposició. Què introduirà la política espanyola en els organismes europeus que vigilaran la reestructuració del sistema financer? Amb l'acord per al rescat de la banca que hi ha hagut a la zona euro, s'hauria d'acabar l'època de les declaracions confuses i sovint contradictòries.

A més dels jutjats, la política espanyola ha d'investigar què va passar a Bankia, a les caixes i al Banc d'Espanya. Si no és així, quan ho pensen fer? Pot semblar de poc calat i insuficient que el Parlament de Catalunya constitueixi una comissió d'investigació sobre les caixes. Però és millor això que no pas el silenci. Sobretot quan el Parlament té capacitat legislativa sobre les caixes.

Alguna cosa han de dir en seu parlamentària els polítics, avui retirats, que durant una llarga etapa de la seva vida han esdevingut banquers i presidents de caixes, com és el cas de Narcís Serra, Arcadi Calzada i d'altres. Cal que compareguin en seu parlamentària, malgrat que probablement, si ho fan, les seves declaracions serviran només per elaborar un informe que no anirà enlloc. Però alguna cosa han de d'explicar aquells que saben allò què ha passat a les malmenades finances que han portat fins a la petició d'un rescat de la banca.

Cal estirar el fil per la via que sigui en un país que sovint està mancat de periodisme d'investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona