Política

Els autocars ja omplen els estacionaments de l'Eixample Esquerre

L'Ajuntament suggereix que els busos procedents del sud de Catalunya aparquin a l'entorn de Montjuïc i del Camp Nou

S'espera l'arribada de més d'un miler d'autocars

Centenars de vehicles i dos trens ja han sortit de Girona, Lleida i Tarragona

L'estacionament d'autocars a l'Eixample Esquerre de Barcelona s'ha omplert quan faltaven uns deu minuts per les cinc de la tarda d'aquest dimarts, segons ha informat la Guàrdia Urbana. A una hora i deu minuts de l'inici de la gran manifestació de la Diada, només queden algunes places puntuals als carrers Villarroel i Casanova. En aquesta zona d'aparcament hi havia 435 places disponibles per als autocars procedents del sud del país.

L'Ajuntament ha previst que quan s'ompli la zona d'aparcament de l'Eixample Esquerra els autocars procedents del sud aparquin a l'entorn de Montjuïc i del Camp Nou.

Pel que fa als autocars que accedeixin a la ciutat des del nord, la Guàrdia Urbana ha suggerit que utilitzin les zones d'estacionament de la Dreta de l'Eixample, que consta de 365 places disponibles..

Davant la previsió de l'arribada d'un important volum d'autocars a la ciutat, el consistori barceloní ha permès de manera excepcional l'aparcament d'aquests vehicles en els carrils drets de circulació –carril bus o carril senyalitzat amb estacionament prohibit– de diversos carrers de l'Eixample. Poc després de les quatre de la tarda, molts d'aquests espais ja s'havien omplert d'autocars, com al Passeig de Sant Joan, un fet que ha provocat alguna afectació al trànsit dels autobusos urbans. S'espera l'arribada de més d'un miler d'autocars.

Centenars d'autocars a la carretera

Almenys mig miler d'autocars ja han sortit entre aquest migdia i primera hora de la tarda de tot Catalunya per transportar assistents a la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona. Des de Girona i Figueres també han sortit dos trens noliejats pels seus respectius consistoris.

Més de 120 autocars han sortit entre la una i les dues del migdia de la plana de Lleida en direcció a la manifestació independentista que tindrà lloc aquesta tarda a la capital catalana. A Lleida, l'expedició ha sortit del Camp d'Esports. Almenys 9.000 persones han agafat aquests autocars per anar a la manifestació.

Així mateix, uns 180 autocars noliejats per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja han sortit d'arreu de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per assistir a la marxa de Barcelona. En total traslladen unes 10.000 persones. A aquests autocars cal afegir-hi tots els que ha organitzat Òmnium Cultural, partits polítics, sindicats, entitats socials i culturals i diferents consistoris.

A la ciutat de Tarragona un total de 21 autocars han marxat cap a les tres de la tarda des de la Rambla del President Lluís Companys cap a la capital catalana.

Equipats amb senyeres i estelades, els manifestants han marxat disposats a viure una Diada “històrica” per la independència.

I és que la mobilització de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per assistir a la manifestació de ha superat totes les expectatives. En concret, l'ANC ha noliejat 134 autocars a les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l'Alt Camp –integrades a la Regió 4– i 12 més al Baix Penedès –comarca integrada a la Regió 3 de l'Assemblea–.

Destaquen, per exemple, els 24 autocars que han sortit de Reus, els 15 de Valls, els 7 que han sortit conjuntament de Montblanc i l'Espluga de Francolí o els 5 de Cambrils. Del Vendrell n'han sortit 4 i des de l'Arboç 2, igual que de Llorenç del Penedès.

A les Terres de l'Ebre, l'ANC ha noliejat uns 35 autobusos, entre els quals destaquen els 4 que han sortit d'Amposta, els 3 de Deltebre i la Ràpita, o els 2 de Tortosa, Flix o Gandesa.

Trens des de Girona i Figueres

La demanda popular ha desbordat totalment les seccions locals de l'ANC ha les comarques gironines. L'organització ha hagut d'anar a buscar autobusos per llogar a poblacions properes a Barcelona i inclús al sud de França perquè la flota de lloguer a la zona s'havia esgotat. Ja fa dies que la previsió de 200 autobusos s'ha superat amb escreix. Des de Girona ciutat han sortit una cinquantena de busos i, segons càlculs de l'ANC, només de la comarca del Gironès n'han sortit un centenar. L'Assemblea calcula que a la demarcació n'han noliejat més de 200.

A banda, els ajuntaments de Figueres i Girona han noliejat dos trens que han traslladat un miler de persones, sobretot moltes famílies amb nens i grups de joves armats amb estelades, senyeres i pancartes. Els mateixos regidors han fet de revisors i han controlat que tothom que pugés als “trens especials per a la Diada” tingués el bitllet. Els dos combois anaven plens. El primer tren ha sortit a tres quarts de 3 de la tarda des de Figueres i ha fet parada a Girona poc després d'un quart de 4. El segon, ha passat uns 20 minuts després.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona