Política

Estrelles populars per terra, mar i aire

Els polítics més mediàtics del PP aterren a la campanya catalana

Camacho basa l'espot en una instrucció de CiU de 1998

El PP posarà tota la carn a la graella per apropiar-se el vot espanyolista a Catalunya, i ho farà, si convé, a costa de recuperar el discurs més populista (com el contrari a la immigració) i d'allunyar-se de la moderació que tant exhibia darrerament. També ho faràportant tots els grans tòtems del partit més enllà de l'Ebre, vist que la tàctica els va funcionar bé a Galícia, malgrat el risc que se'ls identifiqui amb la dura política econòmica del govern estatal. Després d'unes primeres incursions del Sant Cristo gros, Mariano Rajoy, i de ministres com el d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, el cap de setmana, el primer desembarcament en massa va tenir lloc ahir, amb fins a quatre dels polítics populars més mediàtics.

L'expresidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, en teoria retirada, encara dóna guerra i va donar suport a la tarda al cap de llista tarragoní, Rafael Luna, en un acte a Segur de Calafell. Al matí, l'exministre Javier Arenas va ser a Sabadell, on també va visitar una confraria, i a la tarda va passar per Viladecans. No gaire lluny, al campus de l'Autònoma, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, va reiterar en un esmorzar que convocar un referèndum “trencaria l'imperi de la llei”, i va negar el dret a decidir de Catalunya perquè no és cap colònia ni està envaïda militarment, i ja pot exercir els drets democràtics.

La candidata, Alícia Sánchez-Camacho, es va reservar per rebre la secretària general, María Dolores de Cospedal, a Lleida, on van visitar el centre de discapacitats Shalom per dir-los que tindrien més recursos si el govern en destinés menys a “subvencions nacionalistes”. Camacho, per cert, aprofitava per tirar més llenya al foc després de la difusió del polèmic vídeo que suggeria que un estat català obligaria a canviar els cognoms castellans per catalans. La candidata el justificava ahir en una instrucció del 1998 del govern de CiU, que convidava els ciutadans que ho desitgessin a catalanitzar l'ortografia del seu nom i cognoms, bandejada durant segles per funcionaris castellans –per exemple, per tornar a passar de Farré a Ferrer, o de Casas a Cases– per mitjà d'un procés “excepcional, senzill i ràpid” al Registre Civil, si bé també permetia traduccions d'altres idiomes per mitjà d'un procediment més llarg. “El vídeo no és cap error, la realitat supera la ficció”, deia Camacho, que, això sí, admetia que el decret de Pujol era “voluntari”. Entretant, el PP presentava a la tarda a Madrid la nova aplicació per al Facebook: T'estimo Catalunya. A la seva manera, això sí...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Boye es querellarà per prevaricació contra el jutge Aguirre

barcelona
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona
judicial

Buch també demana l’amnistia per anul·lar la seva condemna

barcelona
Política

L’Ajuntament de Tarragona canvia el nom franquista de tres carrers

Tarragona
política

Òmnium, Irídia i l’ANC demanen que no s’amnistiï la violència policial

barcelona
successos

Almenys onze morts en diversos incendis forestals a Turquia

barcelona