Política

La CUP vol ser el “cavall de Troia” de les classes populars al Parlament

La formació independentista d'esquerres aspira a obtenir “cinc o sis” diputats en la nova legislatura

Posa com aval de la seva proposta la gestió dels quatre ajuntaments on governa

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es proposa tenir presència al Parlament de Catalunya per convertir-se en el “cavall de Troia” de les classes populars a la principal institució del país. La formació independentista confia obtenir “cinc o sis” diputats en la nova legislatura.

La CUP, una força política que podria ser la novetat del pròxim Parlament, segons assenyalen algunes enquestes, ha vist desbordat aquest diumenge el seu acte central de campanya. Unes 1.800 persones han omplert el Barcelona Teatre Musical (BTM), i unes 500 més han seguit el míting dels candidats de les quatre circumscripcions des d'una pantalla gegant instal·lada a l'exterior del recinte.

Envoltat d'un ambient molt festiu, el candidat de la CUP a la Presidència de la Generalitat, David Fernández, ha vaticinat que “cinc o sis” persones representaran a la formació en la pròxima legislatura. “Serem el cavall de Troia de les classes populars d'aquest país”, ha afegit. En aquest sentit, ha explicat que es proposa liderar un canvi en la manera de fer política que s'oposi a l'“estafa” d'un sistema capitalista que només “fabrica pobresa”.

“Venim a impugnar el règim, a desobeir la por, a destituir una estafa, a aturar les retallades, a aixecar la catifa, a dir que ja n'hi ha prou”, ha reblat. I és que el líder de la CUP ha amenaçat amb “fer la vida impossible” a les formacions polítiques de l'actual Parlament “mentre ells, cada dia, en facin la vida impossible a nosaltres”.

Gestió municipal

Els independentistes entenen que hi ha alternatives a l'actual model de gestió dels recursos públics. En aquest sentit, han posat l'exemple dels quatre ajuntaments on governen actualment: Viladamat (Alt Empordà), Arenys de Munt (Maresme), Navàs (Bages) i Celrà (Gironès). “Si ells tenen Acciona, els únics quatre municipis liderats per la CUP municipalitzem la gestió de l'aigua al servei de la ciutadania. Hi ha alternatives i les estem construint”, ha etzibat Fernández.

Per comparar els diferents models, ha contraposat el de La Caixa a “un sistema financer ètic i solidari al servei de l'economia cooperativa”, i el Liceu als casals i ateneus d'arreu del país. “Si ells tenen patronals, nosaltres tenim sindicats combatius que donen la cara per aquest poble “, ha avisat.

El candidat de la CUP ha destacat que el millor que ha passat en els darrers temps a Catalunya ha sorgit de la societat civil i ha posat com a exemple les consultes independentistes, la manifestació de la Diada, les vagues generals i les protestes contra les retallades.

Fernández ha posat el colofó a un acte en el que, en aquesta mateixa línia també han intervingut els cap de llista per Girona, Lleida i Tarragona; Lluc Salellas, Antonieta Jarne i Jordi Martí, respectivament. Durant l'acte també han intervingut Txelui Moreno, portaveu de l'Esquerra Abertzale, i Diego Cañamero, portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors, que han mostrat el seu suport a la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Parlament activa avui el rellotge preelectoral i es dona l’agost per fer un ple

barcelona

Amb qui van els empresaris francesos?

París
Eva Menor Cantador
Alcaldessa de Badia del Vallès (PSC)

“Deixo de ser alcaldessa, però portaré Badia del Vallès al cor i al cap”

Badia del Vallès
Quim Roca
Alcalde de Sant Gregori (Junts)

“El repte és convertir l’espai del Sindicat en un local social”

Sant Gregori
economia

Oli amb IVA del 0% fins a l’octubre i reducció de l’IRPF a rendes baixes

madrid
iemen

Els houthis llancen un “nou míssil balístic” contra un portacontenidors en la mar Aràbiga

barcelona
rússia

El TEDH condemna a Rússia per una violació massiva de drets a Ucraïna

barcelona
kenya

Al menys 17 morts en l’assalt i incendi del Parlament per la pujada d’impostos

barcelona
Política

Aliança Catalana fulmina el regidor de Ribera d’Ondara per comentaris homòfobs

Barcelona