Política

El PP de Cabanes no vol declarar BIC l'església barroca del poble

Units pel Poble ha anunciat que demanarà directament a la conselleria de Cultura que s'inicien els tràmits

En el darrer ple ordinari de l'ajuntament de Cabanes celebrat la setmana passada, el PP va votar en contra de les 11 mocions presentades pel grup municipal Units pel Poble - Compromís, sense entrar a argumentar en cap d'elles.

L'excusa que va donar el grup majoritari per no voler acceptar cap proposta és que havien entrat a discussió plenària per la via d'urgència.S'ha de dir que, en relació a la declaració de bé d'interés cultural de l'església parroquial, l'alcaldia era coneixedora de la proposta des fa més de sis dies abans de la celebració del ple.

En aquest cas, el PP ha rebutjat una iniciativa per incrementar l'oferta de Béns d'Interés Cultural (BIC), sense donar un sol argument ( en un plenari on l'alcaldessa no va respondre ni a una sola de les més de 30 preguntes formulades per Units pel Poble - Compromís.

Ara, el grup municipal de l'oposició ha anunciat que davant la negativa del PP, de portar endavant aquesta proposta, seran ells els que iniciaran els tràmits davant de la Conselleria de Cultura per aconseguir aquest distintiu

L'església de Sant Joan Baptista

Redacció

Una simple consulta a la wikipèdia ens informa sobre la bondat d'aquest temple catòlic situat al centre de la població i seu d'una parròquia del bisbat de Sogorb-Castelló.

Però a més, se sap que aquest temple es va bastir en substitució d'una església de petites dimensions, possiblement d'origen medieval, i que el 6 de gener de 1722 s'inicia la construcció d'un nou temple, amb traça d'un arquitecte de València i dirigida pel mestre d'obres Pau Ferrer.

Des de 1750 les obres s'acceleren, i en 1764, aquestes estan acabades a falta del campanar, la cúpula i la façana. Durant els anys següents es decora l'interior amb la participació de l'arquitecte Bartolomé Ribelles i des de 1779 a 1791 es realitza la façana amb disseny i direcció d'obres de Andreu Moreno, i amb la participació de l'escultor Cristòfol Maurat, el qual realitza la portada.

De l'anterior església es conserva la capella de la Comunió, feta construir pel cabanyut Francesc Gavaldà, bisbe de Sogorb, en 1658, per dipositar les despulles dels seus pares.

Les grans destrosses produïdes durant la Guerra Civil foren restaurades en 1964. Des d'aleshores ençà, ningú no duibta que aquesta església parroquial és un Bé de Rellevància Local amb la categoria de Monument d'Interès Local per la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat Valenciana, del Patrimoni Cultural Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona