Política

Els interins conviden els pares a sumar-se a les tancades de demà

Les marees per l'Educació Pública protestaran contra la LOMQE, les retallades i els acomiadaments

La Coordinadora de Professorat Interí del País Valencià convida els docents, pares, mares i alumnes que s'unisquen a les tancades que es portaran a terme el 25 d'abril en diversos centres de la comunitat. Les marees per l'Educació Pública, de les quals la CPI forma part, han organitzat tancades en els centres educatius de tot l'Estat sota el lema: “Contra les retallades, contra la LOMQE i contra els acomiadaments”. Al País Valencià, la convocatòria tindrà seguiment a Oriola, Torrevella, Rojals, Altea, Alfàs del Pi, la Nucia, Alacant, Elx, Petrer, Castelló de la Plana, Vinaròs, Benicarló, Massanassa, València, Catarroja, Alfafar, Torrent, Albal, Picassent, Alaquàs, Alcàsser, Xirivella, Albaida, Requena, Massamagrell, Museros i Meliana.

A través d'un comunicat expliquen que es pretén mostrar el rebuig a les polítiques portades a terme pel govern “les quals suposen l'espoli del sistema educatiu públic amb l'única finalitat d'afavorir el sector de l'escola concertada i privada”. Així mateix, per a la CPI, l'aprovació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que planteja el ministre Wert suposaria el pas definitiu per a convertir l'educació en una mercaderia al servei d'uns pocs i reduiria l'educació pública a un paper assistencial. Els membres de la CPI qualifiquen aquesta llei de “mercantilitzadora, antipedagògica, segregadora, sexista i antidemocràtica”.

La CPI adverteix que les retallades estan provocant la desaparició de beques, deteriorament dels centres educatiu, classes massificades... A més, a més, els més de 5.000 acomiadaments de professorat que s'han produït des de 2011 se sumaran als més de 1.000 que es produiran el proper curs. “Són uns acomiadaments que repercuteixen negativament en la qualitat educativa que rep l'alumnat, ja que desapareixen els desdoblaments i el personal de suport així com el fet d'estar sense professor mentre transcorre una mitjana de tres setmanes fins que la Conselleria envia un substitut al centre”, expressen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona