El ple de Sant Pere de Ribes aprova la cessió dels terrenys per a la construcció del nou CAP

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va aprovar per unanimitat en el ple de dimarts la cessió dels terrenys per a la construcció del nou centre d'assistència primària de Ribes, al passeig de la Circumval·lació. La cessió és el darrer punt d'un llarg procés per tirar endavant l'equipament sanitari després que el ple decidís canviar d'ubicació el centre, que inicialment s'havia de construir a l'espai que ocupa El Local. En el ple de dimarts, els grups municipals van coincidir en la necessitat que el Departament de Salut posi en marxa el nou centre de salut com més aviat millor.

Un altre dels punts que es van aprovar en la sessió va ser el projecte d'establiment del servei de mercat municipal a les Roquetes, que va tenir els vots a favor de tots els grups excepte d'Unitat Municipal 9, que es va abstenir. El projecte permetrà la construcció d'un mercat municipal estable l'any vinent, que estarà situat al carrer Roger de Flor. L'edifici tindrà entre 17 i 21 parades però també un supermercat; l'empresa que exploti el supermercat serà l'encarregada de costejar el projecte, valorat en sis milions d'euros.

UM9 va plantejar «dubtes sobre el model» de mercat que s'implantarà al nucli, i sobre si l'actual situació econòmica és la més idònia per fer-ho. D'altra banda, CiU-ViA va demanar al govern que l'Ajuntament garanteixi al petit comerç del municipi poder optar a les parades de l'edifici. «Un supermercat no deixa de ser una competència per al petit comerç», apunta el regidor del grup Lluís Giralt.

Millora urbana a Ribes

El ple també va aprovar definitivament el pla de millora urbana del nucli antic de Ribes, un projecte valorat en sis milions d'euros que preveu els projectes de reurbanització dels carrers Nou i Comerç, Major i Ensenyament o Onze de Setembre, entre altres moltes actuacions.

UM9 va ser l'únic grup que es va abstenir en la votació de la proposta, no perquè estigués en desacord amb el projecte, sinó perquè entén que els ciutadans «no se l'han fet seu», segons explica el regidor del grup Joan Torrents. L'Ajuntament haurà de promoure accions perquè la ciutadania entengui «la importància d'aquest pla», segons UM9.

El govern modificarà el pressupost municipal del 2009 amb la incorporació d'1,2 milions d'euros del romanent de tresoreria després d'haver fet la liquidació del pressupost del 2008. Els diners s'invertiran en la urbanització del vial de l'IES Montgròs (300.000 euros), el projecte de construcció de centres docents (50.000 euros), les obres de construcció i instal·lació del col·lector Mas Alba (771.341,72 euros) o una subvenció al centre parroquial (24.000 euros), entre altres accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri