Política

ERC diu que un dèficit de l'1,8% suposarà unes retallades de 2.600 milions més

Oriol Junqueras avança que en aquesta situació donar suport als pressuposts de la Generalitat és “impossible per al país”

El líder republicà explica que “serveix de poc” dialogar amb el govern espanyol si després mai compleix els acords als quals arriba

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha recordat aquest dissabte que fixar per a aquest any un 1,8% de dèficit per a Catalunya suposaria “unes retallades de 2.600 milions més que l'any passat”. En declaracions a RAC1, segons un comunicat de l'emissora, Junqueras ha assegurat que en aquestes condicions (donar suport als pressupostos de la Generalitat) és impossible per al país”.

Davant aquesta situació el líder d'ERC ha explicat que “cal exigir que el govern espanyol ens pagui tot allò que ens deu, que compleixi amb els seus compromisos i, si no és capaç, de fer-ho, el que ens tocar és garantir unes institucions que si compleixin amb els seus compromisos. El que toca és democràcia”.

Sobre la negociació amb el govern espanyol sobre el dèficit de la Generalitat, Junqueras ha assegurat que “els governs espanyols no compleixen els acords als quals arriben i, per tant, encara que prometin i diguin, després no serveixi de res”. “Aquesta insistència -ha afegit- d'alguna bona gent que diu que hem de seguir intentant-ho, a mi em sembla perfecta. Sóc partidari del diàleg amb tothom, però, és clar, que per molt que dialoguis amb algú que mai compleix els acords als quals arriba serveix de poc”.

Segons ha asseverat, “amb els compromisos no se salven escoles ni hospitals. El que necessitem són recursos que són nostres, que hem pagat nosaltres i ens els deuen. Hem de mendicar cada dia allò que és nostre?. El sostre del dèficit només serveix perquè ens donin a crèdit allò que ens deuen, de manera que acabem pagant interessos d'uns diners que ens deuen; és d'una perversió terrorífica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs