Política

Oriola denuncia a la fiscalia les contractacions de Fitur entre 2008 i 2011

El govern municipal assegura que es van fraccionar les factures a una trama d'empreses de Bilbao per imports inferiors als 18.000 euros i evitar el concurs públic

En 2008 es van pagar 8.262 pel transport, muntatge i col·locació d'un bonsai

En quatre anys es van abonar 339.147,65 euros

La portaveu del govern municipal d'Oriola, Antonia Moreno, ha anunciat la presentació davant la fiscalia d'Alacant d'una denúncia per la contractació per a les edicions de Fitur entre 2008 i 2011 d'una “presumpta trama” d'empreses “en l'entorn de la ciutat de Bilbao” que van facturar 339.147,65 euros per la construcció de l'estand d'Oriola. Moreno ha subratllat que durant aquest període la regidoria de Turisme estava dirigida per l'actual presidenta del PP d'Oriola.

Moreno ha concretat que en 2008 Oriola va pagar 52.436,99 euros a cinc empreses, quatre de les quals amb administradors d'una mateixa família i amb una apoderada que “té la seu radicada en un edifici, als baixos del qual hi ha la seu del PP de Getxo”. En 2009, l'Ajuntament va pagar per Fitur 91.577,33 euros a les mateixes empreses, en 2010 altres 58.000 i en 2011 fins a 82.075,99 euros. “Durant aquests anys s'han facturat bocins de l'estand per un import que mai va superar els 18.000 euros per a evitar la concurrència pública”, ha prosseguit la portaveu. La conseqüència és que “s'han trossejat i fraccionat els contractes, encarregant xicotetes coses a cada empresa”, però que “són les mateixes empreses, els mateixos administradors, les mateixes adreces de correu i, fins i tot els mateixos comptes corrents a les quals cal fer l'ingrés”, ha revelat la portaveu municipal.

Amb aquesta estratègia, Moreno ha assegurat que es tractava de donar “l'aparença que s'estava contractant a empreses diferents”. A més, durant els quatre anys “la mateixa mà va encarregar-se de portar totes les factures, que entren en l'Ajuntament el mateix dia a la mateixa hora i amb registres d'entrada correlatius”.

Bonsais per 8.000 euros

Moreno ha desvetllat algunes de les factures abonades per l'Ajuntament. Així, per exemple en 2008 la col·locació d'una olivera tipus bonsai, el transport i el muntatge va costar 8.262 euros. Aquest mateix any, per un quadre de llum, 20 halògens, dos focus especials per a un llibre i l'olivera, més 15 cristalls de quars, es van pagar 12.000 euros. Per la realització d'un llibre negre de 48 x 34, inclosos els fulls, 1.392 euros. O pel lloguer d'una pantalla de plasma de 50 olzades amb so i una línia d'Internet, 6.960 euros.

En 2009, el lloguer de quatre pantalles de 50 polzades i 4 DVD va costar 18.000 euros. I les factures de 2009 estan elaborades per totes les empreses amb els mateixos conceptes que en 2010, encara que amb diferents imports. “Això és un poca vergonya”, ha conclòs Moreno.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

França reclama el Consell de Seguretat que actui, i “no només parli” sobre Gaza

barcelona
memòria històrica

Identifiquen mig miler més de brigadistes desapareguts durant la Guerra Civil

barcelona
estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga la denúncia a Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ambaixador palestí diu que el reconeixement arriba en “el moment propici”

Barcelona
política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
tribunals

Rebutgen la querella contra la mesa del Congrés per la llei d’amnistia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona