Política

El jutge demana aclarir les vendes de finques que Hisenda atribueix a la infanta

José Castro dicta una providència en què sol·licita a quatre registres de la propietat que li facilitin les dades

L'Agència Tributària va lliurar divendres passat un informe en el qual informava de la venda de set immobles el 2005 i cinc el 2006

El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, ha demanat a quatre registres de la propietat que li facilitin les dades de les finques que segons l'Agència Tributària la infanta Cristina va vendre el 2005 i 2006 per un valor total d'1,4 milions d'euros.

Castro ha dictat avui una providència en la qual sol·licita als registradors de la propietat d'Alacant, Almagro (Ciudad Real), Arenys de Mar (Maresme) i Pilar de la Horadada (Alacant) que l'informin de les fulles registrals referents a tretze immobles per comprovar si va ser la infanta qui els va vendre en els dos anys següents d'adquirir el seu habitatge de Pedralbes al costat d'Iñaki Urdangarin.

Amb la seva sol·licitud d'avui als registres de la propietat on figuren inscrites les finques referides per l'Agència Tributària, Castro intenta constatar si efectivament la infanta figurava com propietària de les mateixes i va ser responsable i beneficiària de la seva venda.

L'Agència Tributària va lliurar divendres passat al jutge un informe en el qual informava de la venda de set immobles el 2005 i cinc el 2006 suposadament propietat de Cristina, encara que la infanta, a través de la Casa del Rei, va negar de forma contundent aquell mateix dia les operacions que li atribuïa Hisenda.

Aquestes transmissions, que l'Agència Tributària va facilitar al jutge sota l'epígraf d'“informació notaris-registradors”, es referien en l'any 2005 a dos immobles en Platja de Sant Joan (Alacant), dels que la filla menor del Rei seria copropietària i va vendre a una mateixa persona, i d'altres cinc propietats a la localitat de Ciudad Real, de les quals seria titular única i que suposadament van tenir un sol comprador.

El 2006, d'acord amb les dades aportades a l'instructor del cas Nóos per Hisenda, la infanta hauria venut un habitatge a Calella (Maresme), i cinc propietats en Pilar de la Horadada (Alacant), immobles dels que figurava com copropietària.

En el desmentit d'aquesta informació que va fer divendres a la nit, el portaveu de la Casa del Rei va subratllar que l'atribució d'aquestes vendes a la infanta havia estat fruit d'un error.

Pel seu costat, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha explicat que la Fiscalia Anticorrupció estudiarà l'informe de l'Agència Tributària que atribueix operacions immobiliàries a la infanta Cristina.

“Esperaré primer a que la Fiscalia Anticorrupció, a través dels fiscals que estan actuant en aquest procés, examinin l'informe de l'Agència Tributària, i una vegada que ells ho valorin m'ho transmetran i podrem opinar”, ha contestat Torres-Dulce als periodistes en ser preguntat per aquest assumpte.

En relació amb aquest assumpte, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat avui que desconeix l'informe de l'Agència Tributària que atribueix a la infanta Cristina la venda de diverses propietats, però ha dit que caldrà oferir explicacions “en la mesura en que s'hagués produït algun tipus d'error”.

“No conec el fonament d'aquest informe ni en relació amb la infanta ni en relació amb cap contribuent”, ha dit el ministre durant la inauguració del seminari Competitivitat i Marca Espanya, organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

A més, el jutge Castro ha transmès avui a les parts la nova documentació aportada en la seva defensa per la representació de Diego Torres, exsoci d'Iñaki Urdangarin, entre la que s'inclouen correus electrònics enviats pel duc de Palma, segons han informat fonts jurídiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona