Política

sobirania

Estelades d'espelmes per la revetlla de Sant Joan

Hi participen dotze municipis de la demarcació

La més gran serà a Platja d'Aro, amb tres mil espelmes

Dotze municipis de les comarques gironines encendran a la vegada la nit de la revetlla de Sant Joan estelades fetes amb espelmes de colors per reivindicar la independència de Catalunya. El promotor de la iniciativa, Bruno Pérez, de Castelló d'Empúries, ha destacat: “Aquest any la revetlla agafa un caràcter reivindicatiu que no havia tingut mai. A més, totes les estelades s'encendran amb la flama del Canigó, que les agermana totes.” Les espelmes són solidàries, les fa l'associació Altem, de Figueres, i tothom qui ho ha volgut les ha pogut apadrinar.

A les comarques gironines, hi participen municipis com ara Figueres, Blanes, Torroella de Montgrí, el Port de la Selva, Avinyonet de Puigventós, Espinelves, Vilajuïga, Vilanant, Vilabertran, Vila-sacra, les Planes d'Hostoles i Platja d'Aro, on està previst que muntin l'estelada de color més gran, amb més de tres mil espelmes. Totes s'encendran a la vegada, a dos quarts de deu de la nit. La iniciativa, però, s'estén a tot Catalunya, i prop de seixanta poblacions s'afegiran a la de l'Estelada de Llum (www.esteladadellum.cat), entre les quals, Tarragona, Sitges i Barcelona –davant la Sagrada Família–. S'encendran gairebé cinquanta mil espelmes, que és el nombre de persones que han participat en l'apadrinament. Segons Bruno Pérez, a banda dels municipis que encendran estelades per la revetlla, molts pobles –la majoria, petits– aprofitaran la festa major d'estiu per fer l'encesa. A més, l'Assemblea Nacional de Catalunya ha agafat la iniciativa i promourà una encesa a Catalunya la nit del 10 de setembre, prèvia a la Diada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona