Política

Uns brètols serren el pal de l'estelada de Begues

L'Ajuntament reposarà la bandera, robada dos cops amb anterioritat

L'obstinació d'uns brètols poc amics de la causa independentista està fent viure un autèntic calvari a la bandera independentista que l'Ajuntament de Begues, al Baix Llobregat, va instal·lar ara fa un any al parc de la Creu del Joncar a petició de la delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana i l'Associació Begues per la independència amb l'acord del govern municipal (CiU ERC, Tots per Begues i Gent per Begues).

En aquest temps, la bandera ha estat robada en dues ocasions, i posteriorment reposada per l'Ajuntament gràcies a aportacions fetes per particulars. Però la nit de dilluns a dimarts, i segurament tips de la determinació del govern del consistori, els brètols van anar més enllà i van serrar l'asta metàl·lica d'on penja la bandera fent ús d'una serra radial. Posteriorment, van marxar no sense abans emportar-se l'estelada. Ahir l'alcaldessa, Mercè Esteve (CiU), no se'n sabia avenir. “Hi ha gent que està perdent la xaveta”, va resumir, abans d'advertir que “aquest tipus d'actes vandàlics i incívics impliquen haver de destinar recursos públics municipals a arreglar i restituir els desperfectes, amb un perjudici evident per a tota la ciutadania”.

L'Ajuntament de Begues va ser el primer del Baix Llobregat que es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). A principis del mes passat, la delegada del govern de l'Estat, María de los Llanos de Luna, va demanar explicacions al consistori per aquest fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona