Política

PSC

L'alcaldessa de Montcada vol duresa al PSC

L'alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, va assegurar ahir que ha de ser el consell nacional o el comitè executiu del PSC qui ha de “valorar i depurar les responsabilitats polítiques” de les converses telefòniques entre l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el diputat Daniel Fernández en les quals el primer titllava Pérez de “tonta del cul” en el presumpte cas de tràfic d'influències per col·locar l'excàrrec del tripartit Carmina Llumà com a directora de l'àrea de Territori. En la seva declaració, Maria Elena Pérez va lamentar haver estat víctima “d'insults amb rerefons sexistes”, però va negar haver rebut pressions per escollir Llumà i va defensar
la legalitat del procés de contractació.

redacció

sobiranisme

Organitzen una cadena humana a la Pica d'Estats

El cim més alt de Catalunya, la Pica d'Estats, també serà el marc d'una cadena humana. Serà el 24 d'agost, com a prèvia de la que s'ha de celebrar per la Diada. Els organitzadors volen que hi participin un miler de persones i la idea és fer la cadena des de dalt del cim i anar baixant. L'acte s'ha pensat com una mena de marxa popular. El primer que arribi al cim serà el que començarà la cadena i, a partir d'aquí, els participants s'aniran agafant les mans. En cap cas es completaran els 3.143 metres que fa la Pica d'Estats, perquè si s'hagués pensat a cobrir tot el traçat es necessitarien prop de deu mil persones i aquest no és l'objectiu de la territorial del Pallars Sobirà de l'ANC, que s'encarrega de la preparació.

m.b.

udc

Duran distingeix Timoixenko

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va lliurar ahir al vespre la medalla Carrasco i Formiguera a l'exprimera ministra d'Ucraïna Iúlia Timoixenko, actualment empresonada per motius polítics. La filla de Timoixenko –a la imatge– va ser l'encarregada de recollir el guardó en un acte celebrat a la seu nacional d'Unió. En el seu discurs, Duran va lloar la figura de la política ucraïnesa i va alertar, en referència a la desintegració de l'antiga Unió Soviètica, de les dificultats que comporta “convertir les dictadures en democràcies”. En aquest sentit, va posar com a exemple l'Estat espanyol, on, segons va dir, “encara a hores d'ara hi ha tics autoritaris per part de persones amb moltes responsabilitats en el si del govern central”.

redacció

funcionaris

Mas-Colell insinua una paga menys també el 2014

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va admetre ahir en una entrevista a RAC1 que, “tal com estan les coses”, el govern haurà de retallar el 2014 una paga als funcionaris. Seria el tercer any consecutiu que es fa. “Tal com pinta tot –va manifestar el conseller– crec que el que hem fet dos anys ho haurem de repetir tres”. Mas-Colell, però, va avisar que, tot i que encara és d'hora per pronosticar la situació del 2014, no es podia ser optimista sobre l'escenari dels ingressos. Les perspectives macroeconòmiques són negatives i l'any que ve encara no hi haurà un nou model de finançament autonòmic. Qualsevol retallada que hi hagi, va dir, és perquè Madrid la imposarà.

REDACCIÓ

tribunals

El TSJC investiga si Crespo té comptes a Andorra

El TSJC ha ordenat tramitar una comissió rogatòria a Andorra per descobrir si el diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, hi té comptes bancaris. La sala estima el recurs del fiscal contra la denegació de la mesura per part de la magistrada del TSJC, que investiga si Crespo va afavorir un empresari rus, Andrei Petrov, que al final declararà davant la jutgessa el 24 de juliol. Petrov va finançar els clubs de futbol i hoquei de Lloret, amb xecs dins sobres tancats que recollia Joan Perarnau.

M.P.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona