Política

Polèmiques partidistes

Dards polítics al Pirineu

El PP denuncia que Ortega anés en helicòpter, com la reina, a veure els danys de l'aigua a la Val d'Aran, després que el ministre lamentés que s'ignorés l'exèrcit

CiU critica el protagonisme dels populars en un acte militar a Talarn

La gestió arran dels aiguats del mes passat a la Val d'Aran encara cueja. El PP ha presentat una bateria de preguntes al Parlament en què retreu a la vicepresidenta, Joana Ortega, que viatgés en helicòpter el 28 de juny a la vall per veure els danys. “Que ningú tingui la temptació d'excusar-se en tasques de control sobre la zona afectada, perquè hi va anar deu dies després de les riuades i no va sobrevolar les afectacions, simplement la van portar a un acte institucional per acompanyar la reina”, ha criticat el portaveu, Enric Millo. Es dóna el cas que la reina Sofia també hi va arribar en helicòpter, amb el ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, des de la vall aragonesa de Benasc, també afectada. A l'Aran, la comitiva, on hi havia també la delegada María de los Llanos de Luna, va visitar Arties per veure una mostra fotogràfica sobre el desastre i fer un recorregut pel poble. El PP vol saber ara qui va autoritzar l'ús de l'helicòpter a Ortega, qui la va acompanyar i quin cost va suposar. A més, reclama quins criteris regeixen per fer servir aquest mitjà en els desplaçaments de membres del govern.

Les crítiques arriben després que Fernández Díaz lamentés dimarts al Senat que l'exèrcit havia ofert ajut a la Generalitat durant la riuada sense obtenir-ne resposta, quan a Aragó el van acceptar. El senador de l'Entesa i exsíndic Paco Boya, d'Unitat d'Aran –afí al PSC, que també ha criticat que el president Mas no anés a la zona com va fer el seu cap Pere Navarro–, ha exigit explicacions per la “irresponsabilitat” al Conselh Generau d'Aran i la Generalitat. El delegat al Pirineu i l'Aran, Albert Alins, va confirmar l'oferta el mateix dia, però va assegurar que Emergències ja havia pres les mesures necessàries. L'exèrcit, en tot cas, va ajudar Endesa a dur grups electrògens a la vall.

Sense sortir del Pirineu lleidatà, els dards també han anat en sentit contrari aquests dies. CiU demanarà explicacions al Senat per “l'ús partidista” que el PP català hauria fet d'un acte dijous a l'acadèmia militar de Talarn, al Pallars Jussà. La federació denuncia que la presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, i el diputat al Congrés Ignasi Llorens repartissin diplomes, i no es permetés fer-ho a les autoritats del govern presents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA